Praktische zaken binnen je club

Praktische zaken binnen je club
Onderdeel cursus Bestuur en Organisatie

Voor wie is deze cursus?

Iedereen heeft een talent! De een is een creatieve ontwerper en bedenkt de mooiste creaties voor een club. De ander is een geboren verbinder of goed met centen. Maar binnen een club heb je ook mensen nodig die praktische zaken goed kunnen organiseren. Dat zijn vaak logische dingen, maar iemand moet wel het voortouw daar in nemen. En dat hoeft echt het bestuur niet te zijn.

 

In deze cursus geven wij praktische tips waar je aan moet denken in een bouwseizoen, zowel voor, tijdens als na karnaval. Ben jij dus een regelaar of vind je het leuk om naast het bouwen je ook op een andere manier in te zetten voor je club, dan is deze cursus echt iets voor jou!

 

Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven?

Inschrijving voor deze cursus kan vanaf 14 jaar. De cursus is toegespitst op clubs die beginnen met bouwen en om hen tips mee te geven hoe je je bouwseizoen inricht en wat er allemaal nog meer komt kijken bij deelname aan de optocht, naast het bouwen van je creatie. Want er is veel meer te doen dan alleen lassen, gazen, plakken en spuiten.

 

Wat verwachten wij van jou?

Karnaval is een feestje dus wij verwachten van jou dat je enthousiast bent en er samen met ons een leuke en leerzame avond van wilt maken. Samen met de groep gaan we aan de slag om dit te doen, dus wij verwachten vooral dat je actief meedoet!

 

Wat kost het?

Helemaal niets, behalve een actieve houding van de deelnemers.

 

Wanneer en waar is het?

De cursus bestaat uit één bijeenkomst. De cursus vindt plaats op DATUM VOLGT van 18.30u tot 21.30u. De locatie van de bijeenkomst, in Prinsenbeek, wordt later bekend gemaakt.

 

Wat ga je leren?

         Aan het einde van de avond heb je een nog beter overzicht van alles wat komt kijken bij het organiseren van het bouwen van een karnavalswagen. Daarbij komen zaken die je moet regelen voor, tijdens en na karnaval.

         Je krijgt praktische tips voor het maken van een aanwezigheidsrooster van ouders in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Daarnaast gaan we in op het belang van voldoende voorraad van bouwmaterialen, maar ook van drinken.

         Tijdens het opbouwen wil je juist met zoveel mogelijk mensen doorbouwen, maar het is ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daarom gaan we ook in op het belang van catering en hoe je dat kunt organiseren.

         Karnaval eindigt niet na de prijsuitreiking. Het is ook belangrijk om na karnaval goed en snel af te breken en daar goede afspraken over te maken. En omdat je meer hebt dan alleen je clubleden is het ook van belang om na karnaval mensen te bedanken die jullie geholpen hebben of van materiaal hebben voorzien. Ook hiervoor geven we praktische tips.

         Aan het eind van de avond krijg je een duidelijke tijdlijn van alles wat je binnen je club kan regelen en wanneer je dat het beste op kan pakken.

 

En verder…

Buiten de leerzame avond, is het van belang dat jij met jouw club ermee aan de slag gaat. Hiervoor zorgen wij voor het juiste naslagwerk, en zijn we te allen tijde bereid na te praten of nog eens langs te komen, om er verder op door te gaan!

 

Door wie wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt gegeven door Lizze Martens (CV Geen Idee), Martijn Meeuwissen (CV Piendraod), Fleur Oomen (CV Geen Idee) en Denny Vissers (CV de Klepperbekken).

Doede mee? Schrijf je dan nu in!