Anton Timmers is Prins van Boemeldonck

Anton Timmers is Prins van Boemeldonck

 

Anton Timmers is afgelopen vrijdagavond onthaald als Prins Tôntje de 58e  van Boemeldonck.

 

Zoals verwacht mag worden, zit karnaval bij Prins Tôntje in het bloed. Hij komt uit een gezin van drie kinderen die al van kinds af aan, met hun ouders, actieve karnavalsvierders zijn.

 

Onze Grootvorst is al sinds zijn geboorte lid van CV de Batabieren, een club die dit jaar al 44 jaar bestaat en waarvan hij al vele jaren voorzitter is. Met de Batabieren heeft Prins Tôntje vele malen deelgenomen aan zowel de Kinderoptocht als de Grote Optocht van Boemeldonck.

 

Prins Tôntje is ook al vele jaren actief bij de BAK van Boemeldonck. Hij heeft diverse jaren acquisities gedaan voor de karnavalskrant, is speaker geweest tijdens de Grote Optocht en sinds 2 jaar is hij lid van het prinselijk gevolg als Major Domus.

 

Hij is getrouwd met Majella en heeft een dochter (Saar) en een zoon (Teun) aan wie hij het karnavalsgevoel met veel enthousiasme probeert over te dragen en in de tijd die overblijft is hij werkzaam in de landbouw-, tuin- en parktechniek als binnendienst medewerker bij Bayens Mechanisatie in Oosterhout.

 

Prins Tôntje de 58e (LVIII) wordt begeleid door de Hofdames Ilse van de Riet en Lotte Janssen.

 

Ilse en Lotte zijn allebei geboren en getogen Boemeldonckse meiden en opgegroeid met karnaval. De ouders van beide Hofdames zijn echte karnavalsvierders, naast zelf vieren, zijn ze ook enthousiast bouwadres en steunen hiermee het Boemeldoncks karnaval.

 

Ook zijn beide Hofdames betrokken bij karnavalsclubs, waar Ilse is opgegroeid met De Schutterkes en de Black Eagles en deze ervaring gebruikt bij CV Wijn je Mee?, is Lotte fanatiek lid bij de Bende van Ellende die sinds enkele jaren een wagen in de B-categorie bouwen.

 

Ilse is 21 jaar oud en werkt op de babygroep bij een kinderdagverblijf in Breda (De Schat). Daarnaast werkt ze thuis ook altijd hard mee in de aardbeienkwekerij. In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen, om een terrasje te pakken of een hapje te eten.

 

Lotte is 18 jaar oud en zit in het tweede jaar van de opleiding Evenementorganisatie bij Curio. Ze werkt verder bij Janssen ’n van Dongen en loopt stage bij de BAK. Net als Ilse spreekt ook Lotte graag af met vriendinnen om te terrassen en wat te eten.

 

Voordat Prins Tôntje en zijn hofdames onthaald werden, was de finale van de verkiezing Boemeldoncks karnavalslied 2023 waar het nummer Doede Mee? van Magrietje Geplukt tot winnaar is verkozen.

 

De nieuwe dansmarietjes zijn: Bo Janssen, Laura Brants, Liselotte Koster, Isabelle van Gerwen, Pippa Gräper, Juule van Bragt en Jasmijn van der Wulp. Het begeleidingsteam van de dansmarietjes bestaat dit jaar uit Rianne, Britt, Denise en Laura.

 

Bij het gevolg is een extra lid ter ondersteuning gekomen, Judith Korving – Adriaansen is de nieuwe Social Media Reporter van de BAK van Boemeldonck.

 

Al deze nieuwe mensen doen vol enthousiasme mee en maken het Boemeldoncks karnavalsgezelschap weer compleet!

 

Doede Mee?