BAK gaat voor nieuwe strategische marketing-en communicatie aanpak

Hoe kan de BAK van Boemeldonck nog effectiever communiceren naar en met de diverse doelgroepen?

 

Met dit vraagstuk is de communicatiecommissie afgelopen zomer aan de slag gegaan met het BAK-bestuur als opdrachtgever. Samen met, voor en door Boemeldonckers van jong tot oud is er een nieuwe aangescherpte strategie ontwikkeld. Een meerjarenstrategie met een stip op de horizon voor de komende vier jaar. Van onderzoeksresultaten tot “gluren bij de buren” en van werkwijze tot diverse aanbevelingen.

 

Maartje van Hees, president BAK communicatiecommissie licht toe. “Om de communicatie nog efficiënter te laten verlopen is een plan nodig, een strategie. Dat geeft mooie handvaten. Afgelopen zomer hebben we sessies georganiseerd met diverse Boemeldonckers. Mooi om samen input te verzamelen. Ook hebben we Boemeldonck breed een enquête uitgezet.

 

In oktober  is het plan akkoord bevonden door het BAK-bestuur. In december hebben we een interne sessie georganiseerd gericht op interne commissies, leden bestuur en leden senaat. Hoe kunnen wij vanuit de communicatiecommissie met als uitgangspunt de nieuwe strategie deze commissies ondersteunen en adviseren? Hoe bereik je bijvoorbeeld de jonge bouwclubs? Of juist de senioren? En met welke kanalen? Voor veel mensen kan dit nog een “ver van hun bed show” zijn en dat is ook zeer begrijpelijk. Wij helpen hen graag. We willen graag open en transparant zijn en via deze weg het plan ook extern delen.

 

Communicatie is ook meer dan alleen het plaatsen van een filmpje. Denk ook aan advies rondom crisiscommunicatie of bijvoorbeeld het verwerken van documenten in een online CRM systeem voor bouwclubs. Diverse aanbevelingen zijn gegeven. Een aantal van die aanbevelingen worden al concreet uitgewerkt. Andere pakken we komende jaren door. Uiteraard in nauwe afstemming met het BAK-bestuur en diverse commissies.”

 

Nieuwsgierig naar de nieuwe marketing- en communicatie aanpak?

 

https://boemeldonck.nl/file/2022/12/Strategisch_Plan_221016.pdf