BAK Kapellenfestival op 12 februari

Dit jaar wordt het Kapellenfestival door de kapellencommissie van Boemeldonck georganiseerd op zondag 12 februari. Net als de vorige editie is de Zaal van Marktzicht dit jaar de arena waar de muzikale strijd gevoerd wordt.

Waar draait het allemaal om tijdens het Kapellenfestival? De Muzikale én Karnavaleske strijd die gevoerd wordt draait om de Toffe Uileba(l)k, dé Cup voor kapellen.
Een deskundige jury beoordeelt de deelnemende kapellen op Muzikaal én Karnavalesk vlak.

Karnavalesk zal er beoordeeld worden op: presentatie, beweeglijkheid, sfeer brengen, originaliteit, karnavaleske aankleding c.q. materiaal, repertoire keuze.
Muzikaal zal er beoordeeld worden op: arrangement, zuiverheid, klankgehalte, technische uitvoering, repertoirekeuze (karnavaleske muziek).
Voor allebei de categorieën is er een aparte prijs te winnen maar de overall prijs zal zijn de Toffe Uileba(l)k die door Prins Franciscus LVII aan het einde van de middag om 17.45 uur uitgereikt gaat worden.

De middag wordt om 12.45 uur geopend door een bezoek van de BAK van Boemeldonck. Prins Franciscus LVII zal dan de loting voor volgorde tot zijn rekening nemen.

Er zijn dit jaar 8 deelnemende kapellen. Dat zijn: Nou En..?!, Nootweer, Magrietje, het jubilerende T.T.T. (44 jaar!!), Blaaskapel de Lapzwansen, D’Ruit, de Hofkapel en Dusz..!?
Tussen de optredens door zal er door onze huis-DJ muziek gedraaid worden om ook tijdens het wisselen van de kapellen de karnavaleske-sferen te behouden.

Kortom:
Kom zondag 12 februari tussen 12.45 uur (zaal open 12.15 uur) en 18.00 uur naar de Zaal van Marktzicht voor gezellige sferen, Hilarische Karnavaleske acts en Hoogstaande Muzikale klanken. Gezelligheid en een lach om de mond gegarandeerd!

Da staod’oe goed!