Boemeldonck academie van start met eerste cursus

De kop is er af! Vorige week is de eerste cursus van de Boemeldonck Academie van start gegaan. Maar liefst twintig cursisten hebben zich aangemeld voor de cursus ‘ontwerpen’.

In vier bijeenkomsten worden verschillende ontwerpfases doorlopen onder begeleiding van vijf ervaren ontwerpers.

 

“We waren positief verrast door de hoge opkomst en het is ook heel leuk om te zien dat het zo’n divers gezelschap is”, zegt John Boere. “We hebben veel deelnemers die bouwen in de B, BK of BKK-categorie, maar ook cursisten die niet aan een club gebonden.” De eerste bijeenkomst stond volledig in het teken van het bedenken van een idee. Marc Berbers: “We zijn begonnen met verschillende brainstorm werkvormen. Hoewel sommige cursisten al een idee hebben voor het komende jaar zijn er ook heel wat toffe nieuwe ideeën ontstaan.”

 

Ward Monné: “We proberen om de deelnemers een beetje uit hun comfortzone te halen en ze te laten ervaren dat je op veel verschillende manieren tot een idee kunt komen. Dat je ook altijd openingen moet laten zodat een idee zich verder kan ontwikkelen.” Hans Naalden vult aan: “Tijdens zo’n brainstorm zijn sommige mensen lang stil, maar dan komt er plots een opmerking uit die anderen weer op ideeën brengt en ontstaat er uit het niets ineens iets moois. Samen zoeken we steeds naar ‘haakjes’ om op voort te borduren.” Fabian Brand: “We geven mee dat je tijdens een brainstorm eigenlijk niets verkeerd kunt zeggen en dat het waardevol is om samen tot een idee te komen.”

 

In de komende bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van een totaal concept waarbij niet alleen gekeken wordt naar de compositie van de wagen, maar ook naar de presentatie en uitwerking in vorm, materiaal en kleur. Uiteindelijk werkt elke cursist zijn ontwerp uit en in de laatste bijeenkomst krijgen ze uitleg van de jury over de manier waarop een creatie in de optocht beoordeeld wordt. De cursisten kunnen zelf aan de hand van deze kennis hun ontwerp toetsen. In de eerste bijeenkomst zijn al veel leuke ideeën ontstaan, we zijn benieuwd welke we daarvan in de toekomst terug gaan zien in de optocht. Het heeft in ieder geval al veel positieve energie opgeleverd!

 

Meer weten

Meer weten over de Boemeldonck academie? Op de website www.boemeldonck.nl kun je onder het kopje “Academie” meer lezen over het actuele cursusaanbod. Houd ook de socials in de gaten (Facebook & Instagram) voor het laatste nieuws!  

 

Check: https://boemeldonck.nl/academie/

 

Vragen? Suggesties? Neem contact op met Marcel Korving 0611313573