Boemeldonck Academie van start met eerste twee workshops: ontwerpen en jureren

De Boemeldonck Academie gaat van start met de eerste twee workshops. Dit is de workshop ontwerpen en de workshop jureren. Ben jij een creatieve denker en heb je er altijd van gedroomd jouw ontwerp door de straten van Boemeldonck te laten rijden? Wil jij altijd al weten hoe jureren werkt? Meld je dan nu (kosteloos) aan voor een of beiden workshops.

Workshop ontwerpen
Wil je komend jaar voor jouw club een topontwerp neerzetten, of ben je geen lid van een club maar wil je een ontwerp bij een club indienen, schrijf je dan nu in! We richten ons op creatievelingen van 14 tot 99 jaar. Bij veel aanmeldingen worden de cursisten verdeeld in meerdere groepen. Ben je jonger dan 14 maar wil je héél graag deelnemen? Neem dan ruim van tevoren even contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat we voor je kunnen doen. Mensen met ambitie helpen we graag vooruit! Wij verwachten van jou dat je als deelnemer aan de cursus de intentie hebt om een ontwerp te maken voor jouw club of wat je kunt indienen bij een bouwclub (BKK, BK, AK, B of A). Dit hoeft uiteraard niet het ontwerp te zijn wat je tijdens de cursus maakt, het gaat om de mindset. Je neemt de opdrachten tijdens de cursus serieus en je maakt tijd vrij om de opdrachten na de cursusavond verder uit te werken. Je krijgt bij de eerste drie bijeenkomsten een huiswerkopdracht mee, die voorwaardelijk is voor deelname aan de volgende bijeenkomst.

Wanneer en waar is het?
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten die worden gegeven op de Montessori+ aan de Straatweide 30. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

Woensdag 7 juni van 19:30 tot 21:30

Woensdag 14 juni van 19:30 tot 21:30

Woensdag 21 juni van 19:30 tot 21:30

Woensdag 28 juni van 19:30 tot 21:30


Workshop jureren
Deze workshop is voor alle Boemeldonckers die willen weten hoe jureren werkt. Het geeft je een kijkje in de keuken van het jureren, zodat jij jouw optochtcreatie daar nog beter op kunt afstemmen. Het is dus niet bedoeld om zelf opgeleid te worden als jurylid, maar het jureren nog beter te begrijpen als deelnemer. Er is geen leeftijd gebonden aan deze workshop. Het is zeker interessant voor ontwerpers van wagens, in welke categorie van Kinderoptocht of Grote Optocht dan ook!

Wanneer en waar is het?
De workshop jureren wordt gegeven op de Montessori+ aan de Straatweide 30 en vindt plaats op:

Woensdag 28 juni van 19:30 tot 21:30


Over de Boemeldonck Academie
Een aantal enthousiaste (oud-)bouwers van verschillende Boemeldonckse karnavalsclubs heeft de handen ineengeslagen en de ‘Boemeldonck Academie’ opgericht. Dit in samenwerking met de Beekse Algemene Karnavalsstichting (BAK). Het doel van de Boemeldonck Academie is het overdragen van kennis, ervaring en passie van (oud-)bouwers aan de nieuwe en huidige bouwers. Daarom is iedereen welkom, of je nu mee doet aan de Kinder- of Grote Optocht. We zijn er voor de startende clubs, ouders/verzorgers maar ook voor de meer ervaren clubs.

Het aanbod bestaat uit diverse cursussen, workshop en online modules. Hiermee wordt het bestaande cursusaanbod van de BAK uitgebreid. Tevens bieden we ook coaching ‘on the job’, en komen dan ook graag langs bij jou in de bouwschuur, garage of nishut. Heb je een specifieke hulpvraag? Ook dan denken we graag met je mee en krijg je tips en tools van ons op maat.

Doede mee? Schrijf je dan nu in!
Ben jij een karnavalsvierder (of wil je dit graag leren) en zou je graag je kennis, vaardigheden en netwerk willen uitbreiden aankomend seizoen? Schrijf je dan nu in voor een of meerdere onderdelen van de academie. Inschrijven kan via deze site per onderdeel door je gegevens achter te laten via het inschrijffomulier. De workshopleiders zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met je opnemen om samen van start te gaan.

Klik hier om je aan te melden voor de cursus ontwerpen

Klik hier om je aan te melden voor de cursus jureren