De Boemeldoncker voor Jasper Korving

De Boemeldoncker wordt door de BAK een keer per jaar uitgereikt aan een persoon die een grote verdienste heeft voor de Beekse gemeenschap. Vanavond is tijdens het bezoek aan CV de Dwarsliggers De Boemeldoncker uitgereikt aan Jasper Korving.

Jasper is lid van CV de Lolbroeken en een Boemeldoncker en vrijwilliger in hart en nieren. Hij is onder meer 12 jaar lid geweest van de Hofkapel. Verder heeft hij zich ingezet voor verschillende commissies, waaronder de BIK, de foto- en videocommissie, de BAK-krant, de internet commissie en als jury van de kinderoptocht. Ook is Jasper een van de drijvende krachten achter Plan B geweest en in de groep die de statuten voor clubs heeft opgezet en recent in het wijzigen van de statuten met betrekking tot de nieuwe WBTR.

Jasper is een van de kartrekkers geweest achter het ontstaan van Huisje Boompje Beestje, waardoor veel Beekse jongeren in eigen beheer huizen hebben kunnen bouwen en op die manier op de Beek zijn kunnen blijven wonen.

Ook is Jasper actief als secretaris van Stichting de Drie Linden en in die hoedanigheid betrokken bij vele activiteiten in het dorp. Hij organiseert en presenteert al jaren de Beekse Quiz en is hoofdredacteur van Ontspoord Magazine, het karnavalsglossy van Boemeldonck. Eerder was Jasper betrokken bij de organisatie van het Piet Geerts Jeugd tennistoernooi en bij de Beekse Wie is de Mol.

Kortom, iemand met een enorme verdienste voor de Prinsenbeekse gemeenschap. Van harte gefeliciteerd Jasper, die Boemeldoncker, Da staod’oe goed!