Dusz..?! de grote winnaar van Kapellenfestival 2024

Na een fantastische muzikale en karnavaleske middag in de zaal van Marktzicht heeft Prins Tôntje LVIII de Toffe Uilenbal mogen uitreiken aan Dusz..?!

Nadat tijdens de opening door het BAK-gezelschap de Lapzwansen én T.T.T. gehuldigd werden vanwege hun 44-jarig (!) bestaan leverde de daaropvolgende loting door onze Grootvorst de volgorde op voor het kapellenfestival. Een opmaat voor een fantastische middag naar bleek.

Dusz..?! bracht een ode aan het Duitse lied en speelde de zaal plat met hun geweldige repertoire. Compleet met half Duits/Nederlands pratende leading man (soms in goed verstaanbaar Duits/Nederlands maar meestal niet verstaanbaar ) werd de zaal verrast en verwend met hun geweldige muziek.

Nootweer speelde de zaal plat met hun alsmaar groter wordende kapel. “Doede mee?” werd er aan menig muzikant gevraagd. Zij sloten maar wat graag aan en de Grande Finale van hun optreden met You’ll never walk alone leverde kippenvel op wat tot nu nog te voelen is.

D’Ruit bracht de zaal in beweging met hun parodie op ‘Nederland in beweging’ Hun oproep tot meebewegen werd volop opgevolgd en de zaal veranderde daardoor in een menigte die met het zweet op het hoofd hun optreden volgde. De nummers die gespeeld werden pasten perfect bij hun act en daarmee wonnen zij zeer terecht de eerste prijs Karnavalesk.

Magrietje bracht met Rocky (er werden Schotse rokken gedragen) een eer aan liedjes die over rokken gingen of er met een kwinkslag mee te maken hadden. Boksers maakten de zaal ‘onveilig’ en de Elfjes met hun herkenbare tule- rokjes zongen de sterren van de hemel. Magrietje mocht de eerste prijs Muzikaal in ontvangst nemen!

T.T.T. verwerkte in hun optreden hun 44-jarig bestaan en speelden een compilatie van liedjes waarmee ze al 44 jaar meedoen aan het Liedjesfestival met het oudste nummer uit 1982 toen ze wonnen met “MEE KARNAVAL BEN IK NIE TE HOUWE”

De Hofkapel speelde een geweldige set muziek en bewezen dat zij een Hofkapel uit Duizenden zijn!!

De Lapzwansen bewezen dat zij na 44-jaar bestaan nog lang niet uitgespeeld zijn en in samenwerking met de Mont Blancs maakten zij er een geweldig muzikaal feest van.

De Karnavaleske prijs ging zoals gezegd naar D’Ruit terwijl Magrietje er met de Muzikale prijs vandoor ging. Overall winnaar werd Dusz..?! Zij mogen een jaar lang de Toffe Uilenbal in hun repetitielokaal hebben staan en ‘de Cup voor kapellen’ volgend jaar verdedigen.