Start karnavalsseizoen 2023/2024 in Boemeldonck

Het nieuwe karnavalsseizoen staat op het punt van beginnen! De clubs hebben inmiddels de weg naar hun bouwschuur al een aantal weken weten te vinden dus het karnavalsseizoen op de ‘Elfde van de Elfde’ in Boemeldonck kan officieel van start gaan. Het hele weekend staan er gezellige activiteiten gepland en krijgen we eindelijk te weten wie de nieuwe Prins en Hofdames van Boemeldonck zijn.

Op vrijdag 10-11 zal vanaf 20:30 uur de Prinsenzitting van start gaan in de Jumbo Miegielsen zaal in De Drie Linden. Deze begint met de finale van het Liedjesfestival om 21:00 uur waar de finalisten, die zijn gekozen tijdens het Liedjesfestival, strijden om het Karnavalslied van seizoen 2023/2024.

De vakjury bestaande uit 6 leden, aangevuld met 5 publieksjuryleden, zal uit gaan maken welke finalist zich winnaar mag noemen van het Liedjesfestival en daarmee hét Karnavalslied van Boemeldonck 2024 een jaar lang mag zingen! Alle inzendingen van het liedjesfestival zijn geschreven door Boemeldonckers en hebben vaak te maken met de karnavalsleuze van het seizoen. De leuze van dit seizoen is: Doede mee?

Wanneer het winnende karnavalslied bekend is gemaakt, zal het nieuwe BAK-vaan worden onthuld en dan gaat de Prinsenzitting officieel van start (deze is ook live te volgen via het BAK-YouTube Kanaal). Het gehele BAK-gezelschap wordt deze avond aan alle Boemeldonckers voorgesteld. Uiteraard zie je veel vertrouwde gezichten voorbij komen.

Ook de nieuwe dansmarietjes zullen deze avond voor het eerst optreden voor publiek. Zeven meiden uit groep 6 van de Prinsenbeekse basisscholen zullen dit seizoen de sterren van de hemel gaan dansen speciaal voor alle Boemeldonckers.

Rond de klok van 22:30 uur dan zal de spanning stijgen in de zaal. Op dat moment speelt er nog maar één vraag: Wie worden de nieuwe Prins en Hofdames van seizoen 2023/2024?
Dit ‘supertrio’ (zoals in de volksmond genoemd) zal op een spectaculaire wijze bekend worden gemaakt aan het Boemeldonckse publiek.
Bij welke karnavalsclub zitten ze? Wat doen ze voor werk? Wat is hun leeftijd? En wat zijn hun hobby’s? Na een aantal hints en aanwijzingen zal om elf vóór elf het hoge woord eruit zijn en weten we wie de 58e Prins van Boemeldonck is. Vanaf dat moment kan het karnavalsseizoen 2023/2024 officieel beginnen.

Activiteiten op zaterdag 11-11-2023
En dat het seizoen begonnen is, zal op zaterdag 11 november meteen blijken. De Afgevaardigden van de Clubs hebben van 12:30 tot 16:30 uur een gezellige fietstocht georganiseerd langs de Prinsenbeekse kroegen. Jong en oud kan en mag in groepjes deelnemen aan leuke spelletjes. Dit jaar is het thema ‘Bonte Kermis’. Je van tevoren inschrijven is niet nodig, dit kan gewoon bij het café waar je het eerste spelletje start.

’s Avonds om 18:00 uur vindt de prijsuitreiking van de fietstocht plaats gevolgd door de pompceremonie. Tijdens deze ceremonie heeft de nieuwe grootvorst zijn eerste officiële taak te volbrengen, namelijk de pomp op de markt droogleggen. Dit symboliseert dat we gedurende het karnavalsseizoen geen water meer drinken, maar bier of fris. Iedere Boemeldoncker is welkom bij het feest dat gebouwd wordt bij het droogleggen van de pomp.

Op Karnavalsdinsdag (Vastenavond) slaat de Prins de pomp weer aan, als teken van het einde van de karnavalsperiode.

De BAK kijkt uit naar een mooi 58e karnavalsseizoen waarin we met jong en oud dit prachtige feest hopen te vieren met z’n allen, dus: Doede mee?

Link livestream Prinsenzitting (vanaf 20:55 uur): https://youtube.com/live/otXxlg7cmkY?feature=share