Elfde van de Elfde

Het nieuwe karnavalsseizoen staat op het punt van beginnen. Waar wagenbouwers inmiddels de weg naar hun bouwschuur al een aantal weken weten te vinden, gaat het karnavalsseizoen op de ‘Elfde van de Elfde’ in Boemeldonck officieel van start. Het hele weekend staan er gezellige activiteiten gepland en krijgen we eindelijk te weten wie de nieuwe Prins en Hofdames van Boemeldonck zijn.  

Op vrijdag 11-11 a.s. zal vanaf 20:30 uur de Prinsenzitting van start gaan in de Jumbo Miegielsen zaal in De Drie Linden. Deze begint met de finale van het Liedjesfestival om 21:00 uur, waar T. T. T. , De Elfjes, De Vergooiers en de Dwarsbuksen & Puddingliggers strijden om het Karnavalslied van seizoen 2022/2023.

De vakjury, aangevuld met 5 publieksjuryleden, zal uit gaan maken welke deelnemer zich winnaar mag noemen van het Liedjesfestival en daarmee hét Karnavalslied van Boemeldonck 2023 een jaar lang mag zingen!
Alle inzendingen van het liedjesfestival zijn geschreven door Boemeldonckers en hebben vaak te maken met de karnavalsleuze van het seizoen. De leuze van dit seizoen is: Da Staod’oe Goed!

Wanneer het winnende karnavalslied bekend is gemaakt, zal het nieuwe BAK-vaan worden onthuld en dan gaat de Prinsenzitting officieel van start (deze is ook live te volgen via het BAK-YouTube Kanaal).
Het gehele BAK-gezelschap wordt deze avond aan alle Boemeldonckers voorgesteld. Uiteraard zie je veel vertrouwde gezichten, maar er worden ook nieuwe leden van het BAK gezelschap gepresenteerd. Dit jaar worden er namelijk twee nieuwe bestuursleden geïnstalleerd en zullen de twee nieuwe Raad van Elf leden bekend worden gemaakt.

Ook de nieuwe dansmarietjes zullen deze avond voor het eerst optreden voor publiek. Zeven meiden uit groep 6 van de Prinsenbeekse basisscholen zullen dit seizoen de sterren van de hemel gaan dansen speciaal voor alle Boemeldonckers.

Rond de klok van 22:30 uur dan zal de spanning stijgen in de zaal. Op dat moment speelt er nog maar één vraag: Wie worden de nieuwe Prins en Hofdames van seizoen 2022/2023?
Dit ‘supertrio’ (zoals in de volksmond genoemd) zal op een spectaculaire wijze bekend worden gemaakt aan het Boemeldonckse publiek.
Bij welke karnavalsclub zitten ze? Wat doen ze voor werk? Wat is hun leeftijd? En wat zijn hun hobby’s? Na een aantal hints en aanwijzingen zal om elf vóór elf het hoge woord eruit zijn en weten we wie de 57e Prins van Boemeldonck is. Vanaf dat moment kan het karnavalsseizoen 2022/2023 officieel beginnen.

En dat het seizoen begonnen is, zal op zaterdag 12 november meteen blijken.
De Afgevaardigden van de Clubs hebben van 12:30 tot 16:30 uur een gezellige fietstocht georganiseerd langs de Prinsenbeekse kroegen. Jong en oud kan en mag in groepjes deelnemen aan leuke spelletjes. Dit jaar is het thema ‘Het Hout Niet Op’.
Je van tevoren inschrijven is niet nodig, dit kan gewoon bij het café waar je het eerste spelletje start.

’s Avonds om 18:00 uur zal de prijsuitreiking van de fietstocht plaatsvinden na de pompceremonie.
Tijdens deze ceremonie heeft Prins ? LVII zijn eerste officiële taak te volbrengen.
Traditiegetrouw zal onze nieuwe Grootvorst de pomp op de markt droogleggen. Dit symboliseert dat we gedurende het karnavalsseizoen geen water meer drinken, maar bier of fris.

Op Karnavalsdinsdag (Vastenavond) slaat de Prins de pomp weer aan, als teken van het einde van de karnavalsperiode. Iedere Boemeldoncker is welkom bij het feest dat gebouwd wordt bij het droogleggen van de pomp.

De BAK kijkt uit naar een mooi 57e karnavalsseizoen waarin we met jong en oud dit prachtige feest hopen te vieren. Haal je karnavalskleding alvast maar uit de kast, want: Da Staod’oe Goed!

Link naar livestream Prinsenzitting: https://youtu.be/JI2gEPrFssQ