Erik van Campen is Prins Franciscus LVII

Erik van Campen is Prins van Boemeldonck

Erik van Campen is afgelopen vrijdagavond onthaald als Prins Franciscus de Zevenvijftigste van Boemeldonck.

Zoals verwacht mag worden, zit karnaval bij Prins Franciscus in het bloed. Niet alleen is hij al heel veel jaren lid van CV de Waaipaolen, ook is hij fervent karnavalsvierder op een informele manier en hij organiseert de karnavalsactiviteiten in Café Het Veehandelshuis. Wat maar weinig mensen weten, is dat dat zijn vader in 1966 ook Prins is geweest, niet in Boemeldonck, maar in Snerkersdurp. Hij heeft twee zoons (Lars en Bart) aan wie hij het karnavalsgevoel met veel enthousiasme heeft overgedragen.

Met de Waaipaolen heeft Franciscus vele malen deelgenomen aan de Grote Optocht van Boemeldonck met een prachtige 2e plaats in de B-categorie als hoogtepunt van hun bouwactiviteiten.

Prins Franciscus LVII is zeker geen onbekende in het dorp, waar hij overdag als conciërge werkzaam is op de basisschool St. Joseph in Breda, helpt hij terug in Prinsenbeek waar mogelijk als manusje van alles in Café Het Veehandelshuis waar Janneke (zijn vrouw) en Jenny (zijn schoonzus) de scepter zwaaien.

Prins Franciscus de zevenenvijftigste (LVII) wordt begeleid door de Hofdames Amy van den Bliek en Denise van den Berg.

Amy en Denise zijn allebei geboren en getogen Bekenaren en opgegroeid met karnaval. De vader van Amy is enthousiast lid van de Mislukkelingen en haar tante is vroeger Hofdame is geweest, terwijl de vader van Denise een fanatieke Jopper is en haar opa nog mee heeft gewerkt aan de eerste versie van de Boemel.

Ook zijn ze beiden betrokken bij bouwclubs, waar Amy bouwt bij de Apenkoppen (B-wagen), deed Denise dat bij de Joppers (B-wagen) totdat deze stopten met bouwen en nu helpt ze veel bij CV Ga Nou (A-wagen) met zowel bouwen als de optochtshow.

Amy is 19 jaar oud (bijna 20) en volgt de opleiding Ruimtelijke Vormgeving bij Sint Lucas in Boxtel, de vakschool voor creatief talent. Momenteel is ze druk met haar stage voor deze opleiding en in de vrije uren speelt ze tennis en ondersteunt ze activiteiten van de BAK en Ontspoord.

Denise is 22 jaar oud en heeft net haar opleiding Fashion Productmanager afgemaakt aan het Curio en werkt sinds juli van dit jaar fulltime bij Femmes du Sud. Naast dansen en sporten vindt ze het leuk om af en toe bij De Stee achter de bar in te vallen.

Voordat Prins Franciscus en zijn hofdames onthaald werden, was de finale van de verkiezing Boemeldoncks karnavalslied 2022 waar de winnaar is verkozen. De Elfjes mogen het hele seizoen lang hun karnavalslied ten gehore brengen.

De nieuwe dansmarietjes zijn: Annelot van Overveld, Jetteke Fasen, Lola van Leest, Maud Schoffelen, Puk Roovers, Saar van Tilborg en Suus de Bie. Het begeleidingsteam van de dansmarietjes bestaat dit jaar uit Melanie, Freeke, Rianne en Britt.

Nieuwe leden van de Raad van Elf zijn: Bas Zuidema en Bas van Loenhout.

Ook in de Hofkapel van de BAK van Boemeldonck is een tweetal nieuwe leden te bewonderen: Nanny de Jong op de Bariton en Wim Vriens op de trompet.

Al deze nieuwe mensen zijn vol enthousiasme lid geworden van de organisatie en maken het Boemeldoncks carnavalsgezelschap weer compleet!

Wij wensen iedereeen een fantastische karnaval toe! Da staod’oe goed!