finalisten BAK-Liedjesfestival

Na een geslaagde muzikale, drukbezochte en ook vooral gezellige karnavalsavond zijn er na het oordeel van de jury en deelnemersjury 4 deelnemers door naar de finale van het Liedjesfestival. Dit zijn T.T.T., De Elfjes, CV de Vergooiers en Dwarsbuksen&Puddingliggers.

Rolph Kavelaars, president BAK kapellencommissie licht enthousiast toe: “De opzet van het Liedjesfestival was meer dan geslaagd te noemen. De kapellencommissie van de BAK van Boemeldonck is op zoek naar verbinding tussen kapellen en bouwers. Samen maken we namelijk Boemeldonck tot wat het is. Deze verbinding kwam op een geweldige wijze tot uiting door het live gezongen wagennummer van CV de Nachtbraokers. Het was een speciale uitvoering waar Pieter Dircken het lied OEHOE-rend hard! samen zong met de kapel Magrietje als begeleiding. Het dak van de zalen van Marktzicht bleef er nog net, maar dat het een geslaagde uitvoering was dat was duidelijk. Ook de live gezongen uitvoeringen van CV Piendraod, CV de Boemelbende en CV de Dwarsliggers werden goed ontvangen en gewaardeerd.”

Het niveau van de 9 deelnemers was erg hoog en ook de al eerder ingezette verandering door deelnemers mee te laten doen met muziekband ipv verplicht live gespeelde begeleiding spreekt aan en trekt ook nieuwe deelnemers aan. Twee van de vier finalisten zijn dan ook nieuwbakken deelnemers die gebruik maken van een muziekband.

Al met al een geslaagde avond die een vervolg krijgt aan het begin van de Prinsenzitting op 11 november 2022 in de Drie Linden. Dan zal de jury aangevuld met 5 publieksjuryleden uit gaan maken welke deelnemer zich winnaar mag noemen van het Liedjesfestival en daarmee hét Karnavalslied van Boemeldonck 2023 een jaar lang mag zingen!