Grootorde met Kruis voor Lodewijk Meeuwis

Grootorde met Kruis voor Lodewijk Meeuwis

 

Vanavond tijdens de BK Cup-teruggave door De Bietjes heeft Lodewijk Meeuwis van Prins Tôntje LVIII de Grootorde met Kruis mogen ontvangen.

 

Lodewijk is één van de oud-bouwers van Boemeldonck die zijn ervaring inzet om de bouwcultuur te behouden en de jeugd te inspireren zijn voorbeeld te volgen.

 

In 2012 is hij toegetreden tot de jury van de grote optocht. In 2019 is hij zelfs voorzitter geworden. Na een relatief rustig eerste jaar als voorzitter van de jury, was het 2e jaar een jaar om snel te vergeten: de optocht werd afgelast door de storm. In plaats van dit te ondergaan, is Lodewijk één van de initiatiefnemers geweest om ervoor te zorgen dat het niet doorgaan van de optocht geen optie meer zou zijn in Boemeldonck, ofwel Plan B. Ook heeft hij gezorgd voor verdere professionalisering van de jurering.

 

Lodewijk is ook ingestapt toen de laatste jaren bleek dat er een risico was dat de bouwcultuur zou vervagen doordat de jeugd minder aan bouwen toekomt. Samen met anderen is hij het initiatief Bouwen 3.0 gestart, een project om de optochten toekomstbestendig te maken. Hieruit is de Boemeldonck Academy ontstaan, een initiatief waarbij dit jaar door de jeugd massaal gebruik is gemaakt van de aangeboden cursussen.

 

Ook voor de Bietjes is hij al jaren een adviseur en inspirator waarbij hij de vaders laat inzien dat de jonge Bietjes alleen kunnen leren als ze hiervoor de tijd krijgen en fouten mogen maken, dat is immers hoe het bouwproces gaat. Zowel de Jonge Bietjes als de vaders zijn eigenwijs maar nemen van Lodewijk wél adviezen aan, een prestatie op zich!

 

Het kan overigens geen toeval zijn dat hij in 1998 van Prins Toon de Grootorde heeft mogen ontvangen, en hij nu van Prins Tôntje de Grootorde met Kruis opgespeld krijgt.

 

Ofwel Lodewijk is een betrokken Boemeldoncker met een grenzeloos enthousiasme en energie die zorgt dat alles wat georganiseerd wordt ook goed wordt georganiseerd.

 

Lodewijk van harte gefeliciteerd!

 

Doede Mee?