Hans van der List nieuw senaatslid

Door de bestuurlijke wisselingen is er gedurende het afgelopen seizoen een plaats vrijgekomen in de Senaat van de BAK van Boemeldonck. De vrijgekomen vacature heeft betrekking op de vertegenwoordiging vanuit de bevolking. Gezien het aantal reacties op de geplaatste vacature aan het einde van het afgelopen seizoen, is het maar weinig mensen ontgaan dat de BAK op zoek was naar versterking van de Senaat. Met trots presenteren wij u dan ook het nieuwe lid namens de bevolking van de Senaat van de BAK van Boemeldonck.

Hans van der List – Senaatslid Bevolking

Hans van der List, niet toevallig geboren op 1 april, is alweer (bijna) 30 jaar getrouwd met Maud, voor sommige Boemeldonckers bekend als juf Maud. Ze hebben samen drie volwassen zonen en drie mooie schoondochters en om het compleet te maken ook nog  2 honden en een paard.

Hans is hier niet geboren, maar woont nu al zo’n 27 jaar op de Beek. Hij heeft zijn jeugd doorgebracht in Princenhage en daar tot zeer recent een eigen optiekzaak gehad. Om meer te kunnen genieten van het mooie leven heeft hij deze winkel overgedragen aan een goede organisatie. Want iets waar je 33 jaar aan gebouwd hebt, mag niet zomaar verloren gaan. Hans blijft voor deze organisatie werken als optometrist en contactlensspecialist en opticien.

Zoals velen in Boemeldonck is ook bij Hans Karnaval met de paplepel ingegeven door zijn ouders. Zij waren heel fanatiek bij cc t Aogje, zijn broer is daar zelfs Prins geweest. Nadat ze op de Beek zijn komen wonen hebben ze hun kinderen met dezelfde paplepel gevoerd.

Ook ondersteunt Hans op de achtergrond al verschillende activiteiten van de BAK. Zo is hij sinds een jaar of 11 lid van de jury van de kinderoptocht en is hij 2 jaar optocht commissaris geweest bij de Grote Optocht van Boemeldonck. Maar, zo geeft hij zelf aan, er naar kijken blijft het leukste.

Ondanks dat hij geen lid is van een karnavalsclub kan hij ontzettend genieten van alle activiteiten, fanatisme en inzet van alle mensen die samen karnaval in Boemeldonck maken. Met veel trots en enthousiasme is Hans dan ook een ware Boemeldonck-ambassadeur voor mensen van buiten Boemeldonck. Trots om te vertellen wat een prachtige gemeenschap wij met z’n allen hebben en dat het op dun Beek 365 dagen per jaar karnaval ademt.

Om dit allemaal vol te houden is hij op zijn ‘ouwe dag’ nog gaan hockeyen bij HCP Heren 45+.

In 27 jaren wonen op de Beek en in Boemeldonck heeft hij een groot netwerk opgebouwd en hij kijkt er naar uit om zich, namens de bevolking, in de Senaat in te zetten om het karnaval in Boemeldonck nog jaren op topniveau te laten voortbestaan, zodat zoveel mogelijk mensen hier heel veel levensvreugde uit kunnen halen.