Informatie Kinderoptocht & Grote Optocht Boemeldonck 2023

Komend weekend is het dan eindelijk zover! Na het jaar van de storm (2020), corona (2021) en pinksterkarnaval (2022) is het nu tijd voor weer een “ouderwetse karnaval!” Al maanden wordt er gesjouwd en gebouwd in nishutten, schuren, garages en woonkamers aan de mooiste creaties voor de kinderoptocht (zaterdag 18 februari 2023) en de Grote Optocht (zondag 19 februari 2023). Om dit alles in goede banen te leiden wordt er achter de schermen hard gewerkt door vele vrijwilligers. Hierbij delen we de (laatste) relevante informatie rondom beide optochten, zodat jij goed voorbereid al het moois kunt gaan aanschouwen!

Kinderoptocht
Op zaterdag 18 februari 2023 kun je gaan genieten van de Kinderoptocht. Ruim 600 kinderen nemen deel aan deze creatieve optocht met eenlingen, vele groepen en karnavalswagens! Om dit op een veilige wijze te laten plaatsvinden is het centrum van het dorp vanaf 10 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeersregelaars worden ingezet om dit in veilige banen te leiden. Zij zijn te herkennen aan de gele hesjes.

Meer informatie kun je hier lezen via onderstaande link:

https://boemeldonck.nl/kinder-optocht/

 

Grote Optocht
Op zondag 19 februari 2023 trekt de Grote Optocht door de straten van Boemeldonck! Van ware kastelen op wielen tot de creatieve eenling als de “kers op de taart.” Je kunt gaan genieten van wagens, loopgroepen, duo’s, trio’s en eenlingen. Hierbij een aantal belangrijke zaken:

  • Vanaf 10 uur zal het centrum van het dorp afgesloten zijn voor al het gemotoriseerd verkeerd. Alleen met een doorrijkaart heb je toegang. Vanaf 10 uur zullen in het centrum de eerste wagens gaan opstellen voor de Grote Optocht.
  • Om 12.45 uur vindt op de Markt het Marktgebeuren plaats, Prins Franciscus LVII zal op ludieke wijze ingehaald worden en stipt om 13 uur zal hij het startsein voor de Grote Optocht geven.
  • De Grote Optocht trekt via de Markt, Kapelstraat, Molenstraat, Westerkim, Groenstraat, Middenweg, Haverdijk, Loopstraat terug naar de Markt. Voor eenieders veiligheid zijn er langs grote stukken van de optocht dranghekken geplaatst. Deze worden direct na de laatste deelnemer verwijderd.
  • Voor bewoners/bezoekers die een muziekinstallatie buiten hebben staan, willen we vragen om de muziek te dempen wanneer de optochtdeelnemers voorbij komen. Zo kan elke club/loopgroep hun show of act goed uitvoeren.
  • Open vuur langs de optochtroute is niet toegestaan.
  • Aan het eind van de Grote Optocht gaan de A- en B-wagens alsmede de Prinsenwagen naar het wagenshowterrein op de Markt. Op maandag kun je tussen 9 – 22 uur de wagens op je gemak bewonderen. De wagens blijven tot dinsdag 21 februari 2023 staan op de Markt, om 11:11 uur verlaten zij het wagenshowterrein. Voor de huisregels van het wagenshowterrein: klik hier.

Meer informatie over de Grote Optocht kun je hier lezen via onderstaande link:

https://boemeldonck.nl/grote-optocht/


Optochtvolgorde 2023
Benieuwd naar de optochtvolgorde? Deze kun je bekijken in het losse inlegvel in de BAK-krant dit jaar. Ideaal om mee te nemen tijdens je bezoek aan Boemeldonck! Geen BAK-krant? De meest actuele versie staat ook online. Je kunt deze hier downloaden (en printen!):

Deelnemerslijst Kinderoptocht en Grote Optocht 2023. 

Wij wensen iedereen veel plezier komend weekend. Maak er iets moois van! Da staod’oe goed!