Juryrapport A-categorie 2023

Zondag 19 februari 2023 trokken de kastelen op wielen door de Boemeldonckse straten. Dit jaar waren er in totaal 6 deelnemers in de A-categorie.

Ook dit seizoen heeft de jury hun bevindingen over de A-wagens weergegeven in een juryrapport. Het document kun je online lezen en downloaden op de website van de BAK via deze link:

https://boemeldonck.nl/file/2023/03/Juryrapport-A-categorie-2023.pdf

“We beginnen dit rapport met een enorm groot compliment. Wat een prachtige optocht hebben wij gezien! De A- en B-categorie hadden weliswaar iets minder deelnemers dan andere jaren, maar de creaties die voorbij kwamen waren van zeer hoog niveau. Van de 1e plaats in de A tot en met de 8e plaats in de B, het waren allemaal pareltjes! Er wordt echt nagedacht over het beeld dat deelnemers weg willen zetten en het verhaal dat zij willen overbrengen op het publiek. Er wordt gedacht en gebouwd vanuit de persoon die de creatie moet aanschouwen en niet meer vanuit de persoon die de creatie maakt. Dat alleen al maakt dat we ons enorm aan het onderscheiden zijn met onze optocht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het extreem hoge kwaliteitsniveau dat we hebben gezien. Schitterend!,” aldus jury Grote Optocht BAK van Boemeldonck.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan nu het juryrapport!