Nieuwe categorie in de Kinderoptocht

De afgelopen jaren is gebleken dat de CKO-categorie erg groot aan het worden is binnen de Kinderoptocht. Niet alleen is dit misschien minder leuk voor de deelnemers en lastig voor de jury, ook de verschillen binnen deze categorie zijn erg groot en het verschil tussen groepen met serieuze bouwsels en meer traditionele loopgroepen loopt teveel uiteen.

Daarom is er in overleg met de jury besloten om een extra categorie toe te voegen aan de Kinderoptocht, namelijk de BKO categorie.

BKO-categorie
BKO: Groepen van vier of meer kinderen mét een wagen van tussen de 2,5 en 4,5 meter hoog, niet gemotoriseerd, gemaakt door las-, gaas- en plakwerk, met hulp van ouders/volwassenen gebouwd (ouders/volwassenen hebben meer gedaan dan alleen constructie laswerk).

Om dit mogelijk te maken wordt ook de CKO categorie aangepast:

CKO-categorie
CKO: Groepen van vier of meer kinderen, met of zonder wagen van maximaal 2,5 meter hoog, niet gemotoriseerd, met hulp van ouders/volwassenen gebouwd.

 

Aangezien het bouwseizoen al onderweg is, zal voor het seizoen 2023/2024 nog niet streng op de 4,5 meter hoogte worden gecontroleerd, mits veilig. Dezelfde maximale hoogte van 4,5 meter is ook toegevoegd aan de BKK-categorie. Ook daar geldt dit jaar dat er niet streng naar de hoogte gekeken wordt, mits veilig.

Wil je meer informatie over alle categoriën van de Kinderoptocht? Klik dan hier

Activiteitensponsors: