Nieuwe website Boemeldonck.nl LIVE!

Woensdag 9 november 2022 is de nieuwe website Boemeldonck.nl officieel live. Op de nieuwe website vind je informatie over diverse onderwerpen. Van een online agenda met alle activiteiten en praktische informatie tot een speciale pagina voor de jeugd en de link naar de online webshop.

Vanuit het BAK-bestuur was het verzoek gekomen om een nieuwe website te ontwikkelen. “De bestaande website zat tegen het einde van de levensduur aan. Door de technische veroudering kwamen er steeds vaker problemen met de continuïteit en betrouwbaarheid van de website. Dit willen we natuurlijk altijd voorkomen, omdat deze problemen zich altijd voordoen als het seizoen in volle gang is en de website veel bezoekers trekt,” aldus Robbert Jansen, BAK-bestuurslid.

“Daarnaast was de wens om na zo’n acht jaar weer een frisse pagina te hebben als uithangbord van karnaval in Boemeldonck met alle technische mogelijkheden. Denk hierbij aan een sterkere mobiele versie. Ook het fotoboek heeft een weer een prominente plaats op de website gekregen, zodat ook gedurende het seizoen actuele foto’s kunnen worden bewonderd en worden gedownload of besteld (volgende fase).

 

Bas Zuidema, president websitecommissie, is o.a. verantwoordelijk voor de technische realisatie. “De goede punten hebben we weten te behouden. Wel is het navigeren en de zichtbaarheid van de verschillende secties verbeterd. De gebruiksvriendelijkheid van de website is verbeterd en we hebben een moderne, frisse look die aansluit bij de huidige tijd. De bezoeker weet waar hij in de pagina zich bevindt en kan eenvoudig terug naar de kern van de website.”

Ook de communicatiecommissie is blij met deze ontwikkeling. “Vanuit communicatie en content perspectief hebben we eerst de huidige content in kaart gebracht op de oude website. Hierbij hebben we ook gegluurd bij de buren. De website van Brabantsedag Heeze, Corso Zundert en Kielegat Breda zijn goed bekeken. Hier hebben we enkele highlights van genoteerd, waarbij we uiteraard onze eigen strategie en Boemeldonckse insteek gebruiken.

Daarnaast hebben we ook goed gekeken naar de resultaten van de online enquête over de efficiënte van de communicatie. Hier kwam duidelijk naar voren dat de website door zowel jong als oud wordt bekeken. De reden? Informatie (vooral praktisch en actueel) zoeken over diverse onderwerpen. Hierbij hebben we ook goed de informatiebehoefte in kaart gebracht per doelgroep. De website is een van de hoofdkanalen en met een aparte jeugd-pagina sluit dit mooi aan bij strategie en ambities voor de toekomst,” aldus Maartje van Hees, president communicatiecommissie.

Afgelopen seizoen trok de website ca 30 K bezoekers. De websitecommissie hoopt op een stijgende lijn komend seizoen door ook de vindbaarheid te vergroten. Hierbij diverse doelgroepen bewust maken wat voor waardevolle content en informatie te vinden is.

Nieuwsgierig geworden? Kijk gerust even rond!

 

Let op: aan diverse onderdelen wordt nog hard gewerkt achter de schermen. De website zal ook altijd worden geactualiseerd en (door)ontwikkeld waar nodig.