Vrienden van de BAK

De volgende personen zijn VRIEND VAN DE BAK 2018 - 2019

John Meeuwissen Prinsenbeek
Stan de Graaf Prinsenbeek
Nancy Giesbergen Prinsenbeek
Mark Verheijen Prinsenbeek
Tom Spronk Prinsenbeek
Petra Spronk Prinsenbeek
Paul van der Veeken Prinsenbeek
Henk van den Broek Prinsenbeek
Hans Verhoef Prinsenbeek
Judith Knoops Prinsenbeek
Jan Boomaars Breda
Bert van Oosterhout Prinsenbeek
Dijo van Gils Prinsenbeek
Marco van Ginneken Prinsenbeek
Sylvia Vincenten Prinsenbeek
Ken de Keizer Prinsenbeek
Lars van Loenhout Prinsenbeek
Jeroen Boot Prinsenbeek
Anton Oomen Prinsenbeek
Ella Snoek Breda
Nancy Bastiaansen Prinsenbeek
Arjan van Tiggelen Prinsenbeek
Ralph Nagelkerke Breda
Jeroen Romers Prinsenbeek
Martijn Lint Prinsenbeek
Koen Dielemans Prinsenbeek
Jos Sweep  Prinsenbeek
Rolph Kavelaars Prinsenbeek
Robbert Janssen Prinsenbeek
Marcia Meeuwissen Prinsenbeek
Reinoud van Overveld Prinsenbeek
Willem Halters Prinsenbeek
Jack Huybregts Prinsenbeek
Yvonne Huybregts Prinsenbeek
Mieke Biemans Prinsenbeek
Dennis Jongenelis Prinsenbeek
Nel Meeuwissen Prinsenbeek
Jan van den Goorbergh Prinsenbeek
Daan Rovers Etten-Leur
Tom Jansen Breda
Lars Lauwen Prinsenbeek
Coen Geerts Prinsenbeek
Annie Jorissen Prinsenbeek
Joke Ipenburg- van Beek Prinsenbeek
Toon Akkermans  
Claudia Vissers Prinsenbeek
Gwen van de Koedijk Prinsenbeek
Marc Hufkens Prinsenbeek
Brigitte van de Pluym Prinsenbeek
Frank Poppelaars Prinsenbeek
Richard Huijbregts Prinsenbeek
Ad van der Vorst Prinsenbeek

Wil je meer weten over deze actie of ook Vriend van de BAK worden? Klik dan hier.

(Lijst bijgewerkt tot en met 18 november 2018)

 

 

 • BAK Kalender

Hoofd- en websitesponsoren

 • Flexibility
 • Hoofdsponsor Aartsen Fruit
 • Hoofdsponsor Café-Zaal Marktzicht
 • Hoofdsponsor Wilko Fruit
 • Bellance
 • Brand Webdesign & Webhosting
 • Nieuwe Baan
 • Rabobank
 • The Sourcing Network
 • Johan van Gils

Met nog enkele dagen voor de karnaval dit keer vele mededelingen, o.a. over de optochtnummers....

Met wederom 3 uitverkochte edities van de BAK-zittingen kunnen we terugkijken op een mooi aanloop naar karnaval. Het mooie feest in ons dorp komt nu snel dichterbij en op vele plekken in ons dorp zijn de voorbereidingen in volle gang. Kortom, het belooft weer een prachtig feest met een geweldige optocht te worden.

Verkoop kaarten piepersbal en Kreezie karnaval en kindermiddag

Zorg dat u goed voorbereid met BAK-kaart en legitimatie voor beide feesten op tijd aanwezig bent voor de verkoop van de kaarten voor Piepersbal en Kreezie karnaval.
In Marktzicht is op zaterdag 03 februari tussen 09.30 en 11.00 uur. Op vertoon van een BAK-kaart (ter plaatse nog te koop voor 11 euro) is het mogelijk om toegangskaarten voor het Piepersbal en/of het Kreezie Karnaval te kopen. De BAK-kaart is gezin gebonden. Dit betekent, dat per BAK-kaart door één gezin toegangskaarten gekocht kunnen worden. Legitimatie per persoon is verplicht. Wanneer een persoon niet tot het gezin behoort, kan er geen toegangskaart worden aangeschaft. Hij of zij maakt deel uit van een ander gezin en zal een eigen BAK-kaart moeten kopen. Een toegangskaart is geldig voor 4 dagen en kost 8 euro per stuk. Het Piepersbal is toegankelijk voor kinderen vanaf groep 4 t/m 8 en het Kreezie Karnaval voor kinderen vanaf groep 8 t/m 15 jaar. Tijdens de karnavalsdagen kost een kaart aan de deur voor het Piepersbal of voor het Kreezie Karnaval 6 euro per avond. Om toegang tot het Kreezie Karnaval te krijgen is legitimatie door middel van bijvoorbeeld een schoolpas verplicht.  Karnavalskleding tijdens beide feesten is verplicht. Sport- en legerkleding bijvoorbeeld wordt niet aangemerkt als karnavalskleding.
Kinderen die in groep 8 zitten mogen dus naar beide feesten. Echter moeten ze dan wel beschikken over een legitimaosiepasje wat ze op school krijgen. Kinderen die in groep 8 zitten op een school buiten Prinsenbeek dienen voor zo’n pasje contact op te nemen met Nancy Giesbergen.

Inschrijving optochten

Aanmelden voor beide optochten kan nog steeds bij de Sik van de BAK via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfformulier is te downloaden van de site www.boemeldonck.nl.

Tekst juryhandboek

Alle deelnemers aan de Grote optocht en deelnemers aan de kinderoptocht in de AK en BK en de BKK-categorie mogen een stuk tekst aanleveren voor het juryhandboek. Deze tekst mag maximaal 15 regels bevatten. De uiterste inleverdatum is 1 februari a.s. Het adres waar de tekst heen gestuurd kan worden is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oproep koor Karnavals gebedsdienst

Traditiegetrouw start Boemeldonck de zes dagen karnaval met een gebedsdienst in de RK kerk op donderdag 9 februari om 19.00 uur.
De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door de Hofkapel, combo en een koor. Graag nodigen wij Boemeldonckse zangers en zangeressen uit deel te nemen aan het koor. De repetities zijn op donderdag 1 februari en dinsdag 6 februari om 19.00 uur in de RK.Kerk.Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-42604909.

 

BRAK-krant / BAK-karnavalskrant
Vorige week is speciaal voor de Boemeldonckse jeugd de full color BRAK-krant huis aan huis verspreid. Deze week ontvangt u de full color BAK-karnavalskrant. Beide kranten staan boordevol informatie over het Boemeldoncks Karnaval. Met leuke artikelen, het programma voor Karnaval 2018, vrolijke advertenties en nog veel meer. Zeker de moeite waard om door te lezen. De poster met de foto van het BAK-gezelschap wordt ook dit jaar als los inlegvel bijgevoegd. Daarnaast is er de mogelijkheid om deze poster te downloaden vanaf de BAK-site (www.boemeldonck.nl). Losse exemplaren van zowel de krant als de poster zijn tevens los te verkrijgen bij Modern Prinsenbeek, Groenstraat 16 (op=op). De BAK hoopt dat vele huizen in Boemeldonck tijdens karnaval versierd zullen zijn met deze poster.


BAK-kapellenfestival
Zondag 4 februari vanaf 13.15 uur is het weer zover. Dan vindt het BAK- Kapellenfestival plaats. Dit is wat de Grote optocht voor de bouwclubs is, het hoogtepunt van karnaval voor de kapellen. Gestreden zal worden om de wisselbokaal de Toffe Uilebal(k). Direct na de opening, zal in volgorde van loting gestreden worden om de hoogste muzikale eer. Om 17.30 uur sluit Prins Adrianus LII het festival af met de prijsuitreiking.

Ziekenbezoek

Jammer genoeg hebben we ieder jaar weer te maken met mensen die door ziekte het karnavalsfeest moeten missen. Als BAK van Boemeldonck willen wij laten merken dat wij deze mensen niet vergeten zijn. Daarom brengt Prins Adrianus LII of een medewerker van de Raad van Elf op donderdag of vrijdag voor karnaval een bezoekje. Aanmelden kan bij Mark Verheijen 06-20012396.

Optochtnummers

De deelnemers aan de Grote- en Kinderoptocht kunnen van maandag 5 februari tot en met  donderdag 8 februari  de optochtnummers ophalen bij Jeanne en Frans Schrauwen, Witte Baan 2 (achterom). Het ophalen kan van 13.00 uur  tot 20:00uur. Het nummer moet goed zichtbaar op de creatie bevestigd worden. Na karnaval moeten de bordjes ook weer worden ingeleverd bij Jeanne en Frans.

Langs de kant

We merken dat de Grote Optocht ook aan de kant steeds meer een feest wordt. Dat is ook prima en moeten we vooral zo houden. Wel verzoeken wij het publiek om de muziek langs de kant van de optocht niet te hard te zetten. Datzelfde verzoek hebben we aan de clubs met de karnavalswagens gedaan. Ook is het belangrijk dat er geen brandende vuurkorven of iets dergelijks worden geplaatst. De geur van brand veroorzaakt paniek in karnavalswagens omdat men denkt dat er brand is uitgebroken. Tevens het verzoek van de politie om niet uit glas te drinken maar uit blik of plastic.
Dit karnavalsjaar heeft de BAK van Boemeldonck een extra verzoek aan alle mensen die de optocht bezoeken en er langs de kant een gezellige boel van maken: neem a.u.b. uw eigen afval mee naar huis of gooi het in een vuilnisbak die voldoende aanwezig zijn. Bedankt voor uw medewerking.

Schooiwagen

Beste Boemeldonckers, tijdens onze geweldige Grote optocht zal er evenals afgelopen jaren een Schooiwagen meerijden. Deze vorm van geld ophalen is ludiek uitgebeeld maar o zo serieus bedoeld. De BAK van Boemeldonck probeert nog steeds voor alle deelnemers aan onze optochten een leuke prijs aan te bieden. Deze kosten worden mede gedekt door de opbrengst van onze schooiwagen. Dus geef gul zodat de kosten voor de deelnemers iets verzacht worden.

 

Agenda:
Datum Activiteit
02-02-2018 Jeugdclubfeest
                   (18:30 uur tot 20:30 uur  / 21:00 uur tot 24.00 uur)  
03-02-2018 Verkoop toegangskaarten Piepers- en Kreeziekarnaval en kindermiddag (09:30 uur tot 11:00 uur)

                    Clubfeest (20:30 uur)
04-02-2018 BAK-kapellenfestival (13:30 uur)
10-02-2018 Karnavalszaterdag (kinderoptocht)
11-02-2018 Karnavalszondag (grote optocht) 

 

‘We zien ut zitte’

 

De Sik, René Domstorff,  06-1139 1792, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.