Vrienden van de BAK

De volgende personen zijn VRIEND VAN DE BAK 2018 - 2019

John Meeuwissen Prinsenbeek
Stan de Graaf Prinsenbeek
Nancy Giesbergen Prinsenbeek
Mark Verheijen Prinsenbeek
Tom Spronk Prinsenbeek
Petra Spronk Prinsenbeek
Paul van der Veeken Prinsenbeek
Henk van den Broek Prinsenbeek
Hans Verhoef Prinsenbeek
Judith Knoops Prinsenbeek
Jan Boomaars Breda
Bert van Oosterhout Prinsenbeek
Dijo van Gils Prinsenbeek
Marco van Ginneken Prinsenbeek
Sylvia Vincenten Prinsenbeek
Ken de Keizer Prinsenbeek
Lars van Loenhout Prinsenbeek
Jeroen Boot Prinsenbeek
Anton Oomen Prinsenbeek
Ella Snoek Breda
Nancy Bastiaansen Prinsenbeek
Arjan van Tiggelen Prinsenbeek
Ralph Nagelkerke Breda
Jeroen Romers Prinsenbeek
Martijn Lint Prinsenbeek
Koen Dielemans Prinsenbeek
Jos Sweep  Prinsenbeek
Rolph Kavelaars Prinsenbeek
Robbert Janssen Prinsenbeek
Marcia Meeuwissen Prinsenbeek
Reinoud van Overveld Prinsenbeek
Willem Halters Prinsenbeek
Jack Huybregts Prinsenbeek
Yvonne Huybregts Prinsenbeek
Mieke Biemans Prinsenbeek
Dennis Jongenelis Prinsenbeek
Nel Meeuwissen Prinsenbeek
Jan van den Goorbergh Prinsenbeek
Daan Rovers Etten-Leur
Tom Jansen Breda
Lars Lauwen Prinsenbeek
Coen Geerts Prinsenbeek
Annie Jorissen Prinsenbeek
Joke Ipenburg- van Beek Prinsenbeek
Toon Akkermans  
Claudia Vissers Prinsenbeek
Gwen van de Koedijk Prinsenbeek
Marc Hufkens Prinsenbeek
Brigitte van de Pluym Prinsenbeek
Frank Poppelaars Prinsenbeek
Richard Huijbregts Prinsenbeek
Ad van der Vorst Prinsenbeek

Wil je meer weten over deze actie of ook Vriend van de BAK worden? Klik dan hier.

(Lijst bijgewerkt tot en met 18 november 2018)

 

 

 • BAK Kalender

Hoofd- en websitesponsoren

 • Flexibility
 • Hoofdsponsor Aartsen Fruit
 • Hoofdsponsor Café-Zaal Marktzicht
 • Hoofdsponsor Wilko Fruit
 • Bellance
 • Brand Webdesign & Webhosting
 • Nieuwe Baan
 • Rabobank
 • The Sourcing Network
 • Johan van Gils

Karnaval 2018 staat op het punt te beginnen.

De spanning in Boemeldonck stijgt. Karnaval 2018 staat op het punt te beginnen. De laatste voorbereidingen aan de creaties worden getroffen, de bomen zijn gesnoeid, de lantaarnpalen gedraaid, de cafés omgebouwd en de Markt is versierd. Kortom, Karnaval kan beginnen.

Optochtnummers
De deelnemers aan de Grote- en Kinderoptocht kunnen de optochtnummers ophalen bij Jeanne en Frans Schrauwen, Witte Baan 2 (achterom). Het ophalen kan tot en met donderdag 8 februari tussen 13.00 uur  en 20:00 uur! Het nummer moet goed zichtbaar op de creatie bevestigd worden. Na karnaval moeten de bordjes ook weer worden ingeleverd bij Jeanne en Frans.

 

BAK-karnavalskrant
De BAK-karnavalskrant 2018 staat boordevol informatie over het Boemeldoncks karnaval en hierin vindt u ook alle informatie over de BAK-activiteiten tijdens karnaval. De poster met de foto van het BAK-gezelschap wordt ook dit jaar als los inlegvel bijgevoegd. Daarnaast is er de mogelijkheid om deze poster te kunnen downloaden vanaf de BAK-site. Losse exemplaren van zowel de krant als de poster zijn tevens los te verkrijgen bij Modern Prinsenbeek, Groenstraat 16. De BAK hoopt dat vele huizen in Boemeldonck tijdens karnaval versierd zullen zijn met deze poster.

 

Karnavalsgebedsdienst
De Karnavalsdienst in de R.K.-kerk van Boemeldonck begint donderdag om 19.00 uur. Het belooft een mooie, stijlvolle dienst te worden waar iedereen bij welkom is. Wees op tijd, want vol is vol. Tijdens de dienst zal een collecte worden gehouden voor de Jeugdraad Prinsenbeek en Team Inske.
De Jeugdraad Prinsenbeek organiseert verschillende activiteiten voor de jeugd uit ons dorp. Het zijn allen jonge vrijwilligers die dat niet kunnen doen zonder financiële steun van sponsors of giften en schenkingen.
Team Inske is opgericht door Jan Boomaars om geld in te zamelen voor de ziekte ALS. Voor onderzoek naar bestrijding van deze levensbedreigende ziekte is veel geld nodig. Elke bijdrage daaraan is een stap in die richting.
Na afloop wordt iedereen uitgenodigd om gezellig na te praten of vooruit te kijken op het plein voor de kerk. Dit kan onder het genot van een drankje. Dit nabuurten zal dit jaar wederom verzorgd worden door de vriendengroep “Webbe nooit wa”, en vrienden van de Prins. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd. De opbrengst komt net als de collecte volledig ten goede aan de Jeugdraad Prinsenbeek en Team Inske. De kapel Magrietje zorgt op het plein voor de muzikale klanken.

 

BAK-Zonnebloemmiddag
De vrijwilligers van de Zonnebloem organiseren onder de vlag van de BAK op vrijdag 9 februari in De Drie Linden een gezellige karnavalsmiddag met diverse optredens voor langdurige zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. De middag begint om 13.30 uur (zaal open vanaf 13.00 uur) en het programma eindigt om 16.15 uur. Gasten van de Zonnebloem worden persoonlijk uitgenodigd door de vrijwilligers. Iedereen die tot de doelgroep behoort is dus van harte welkom tijdens deze middag. Voor meer informatie bel dan met Jan Kleemans, tel. 5414270.

 

Kinderoptocht
De deelnemertjes aan de Kinderoptocht (met uitzondering van de wagens in de AK en BK categorie) worden zaterdag vanaf 11.30 uur verwacht op de Markt. Als het mogelijk is niet aan lopen via de Kapelstraat i.v.m. drukte van de “grotere” wagens. De wagens worden vanaf 10.30 uur verwacht in de Kapelstraat om daar in volgorde van optochtnummer op te stellen. Begeleiding bij het opstellen is aanwezig. De optocht start om 12.00 uur. De prijsuitreiking begint om 16.30 uur in De Drie Linden. De aanvangstijden per categorie staan elders in Modern Prinsenbeek. Graag zo weinig mogelijk ouders op het podium.

 

Spectaculaire lancering Prins Adrianus LII
Traditiegetrouw wordt voorafgaand aan de grote optocht de Grootvorst gelanceerd op de markt. Met deze activiteit wordt de Prins gepresenteerd aan het Boemeldoncks publiek en kan de Grootvorst daarna de optocht in gang zetten. Dit jaar zal de lancering op spectaculaire wijze plaats gaan vinden en starten om 13:00 uur op de Markt in Boemeldonck.

 

Grote Optocht
De deelnemers aan de Grote Optocht moeten zondag opstellen in de volgende straten: Middenweg: C, D en E, Vianendreef: B wagens, 2e gedeelte Groenstraat: A wagens, 1e gedeelte Groenstraat en parkeerterrein Lidl: winnaars van de Kinderoptocht. De aanwijzingen van de commissarissen moeten opgevolgd worden. De jurywagens, bij de doorkomst over de Markt, staan voor de A en B categorie naast de kiosk en voor de C, D en E ter hoogte van de ingang van het kerkhof. Voor de tweede doorkomst wordt de A en B categorie gejureerd vanaf een jurywagen bij de voormalige Boerenbond aan de  Haverdijk en de C, D en E ergens langs de optocht. Voor alle deelnemers geldt dat de optocht eindigt voorbij de jurywagen bij de  voormalige Boerenbond. De wagens in de A en B categorie rijden rechtdoor de Loopstraat in. Via het kerkplein wordt het wagenshowterrein opgereden. De overige deelnemers gaan de Valdijk in. De prijsuitreiking is zondag vanaf 19.30 uur in De Drie Linden. Te beginnen met de C categorie en vervolgens de D, E, B en A categorie. De aanvangstijden per categorie staan elders in Modern Prinsenbeek.

 

Route vrij
Zondag wordt de route van de Grote Optocht om 10.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Als u op of binnen de route woont en visite verwacht, vraag dan of ze voor 10.00 uur komen. Dan kunnen ze uw woning nog bereiken, daarna niet meer per auto. Wij vragen medewerking om zowel zaterdag tijdens de Kinderoptocht als zondag tijdens de Grote Optocht de route vrij te houden van auto’s en andere voertuigen. Zorg dat uw voertuigen zaterdagmorgen niet meer op het marktplein staan, dan bouwen we het terrein voor de wagenshow op.

 

Schooiwagen

Beste Boemeldonckers, tijdens onze geweldige Grote Optocht zal er evenals afgelopen jaar een Schooiwagen meerijden. Deze vorm van geld ophalen is ludiek uitgebeeld maar o zo serieus bedoeld. De BAK van Boemeldonck probeert nog steeds voor alle deelnemers aan onze optochten een leuke prijs aan te bieden. Deze kosten worden mede gedekt door de opbrengst van onze schooiwagen. Dus geef gul zodat de kosten voor de deelnemers iets verzacht worden.

 

Langs de kant
We merken dat de Grote Optocht ook aan de kant steeds meer een feest wordt. Dat is ook prima en moeten we vooral zo houden. Wel verzoeken wij het publiek om de muziek langs de kant van de optocht niet te hard te zetten. Datzelfde verzoek hebben we aan de clubs met de karnavalswagens gedaan. Ook is het belangrijk dat er geen brandende vuurkorven of iets dergelijks worden geplaatst. De geur van brand veroorzaakt paniek in karnavalswagens omdat men denkt dat er brand is uitgebroken. Tevens het verzoek van de politie om niet uit glas te drinken maar uit blik of plastic.
Langs de gehele optochtroute zijn er voldoende gelegenheden om u te voorzien van een hapje en een drankje.
Evenals vorig jaar heeft de BAK van Boemeldonck een extra verzoek aan alle mensen die de optocht bezoeken en er langs de kant een gezellige boel van maken: neem a.u.b. uw eigen rommel mee naar huis of gooi het in een vuilnisbak die voldoende aanwezig zijn. Bedankt voor uw medewerking.

 

Grote optocht te zien op karnavalsmaandag op Omroep Brabant.
De Grote Optocht van Boemeldonck wordt dit jaar uitgezonden op Omroep Brabant.
Sinds een aantal jaren wordt de Optocht op zondag live uitgezonden via Baronie TV en hun YouTube-kanaal. Daarmee heeft onze optocht regionale bekendheid gekregen in west Brabant.

De hoge kwaliteit en amusementsgehalte van onze optocht heeft de aandacht van Omroep Brabant getrokken. Zij willen onze Grote Optocht graag in hun programma opnemen. Dit jaar is de Grote Optocht van Boemeldonck in heel Brabant en alle digitale TV-kanalen in Nederland  te aanschouwen. De uitzending vindt plaats op maandag 12 februari vanaf 14:00 uur.

De live verslaggeving door Baronie TV zal ook dit jaar weer op 11 februari uitgezonden worden.

 

Mindervaliden
Mindervaliden krijgen de mogelijkheid om de Grote Optocht op de Markt te bekijken. Hiervoor zijn speciale kaarten beschikbaar zodat de auto's bij de Markt kunnen komen. Ze zijn verkrijgbaar bij de Sik van de BAK.

Piepers- en Kreezie Karnaval
Beide feesten vinden plaats in een gedeelte van de sportzaal van De Drie Linden.
Mocht u nog geen kaart in de voorverkoop hebben gekocht dan is het nog mogelijk om kaarten ter plekke aan de deur te kopen. Hiervoor geldt wel: Vol=Vol. Prijs €6,00 per avond.
Er is dus geen garantie dat kinderen die nog een kaart moeten kopen, naar binnen kunnen. Het is echter de afgelopen jaren niet voorgekomen dat wij kinderen hebben teleurgesteld. De in-/uitgang van de zaal is aan de achterzijde van het gebouw. Brengen en halen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te doen. De parkeergelegenheid is beperkt. Daarbuiten geldt een parkeerverbod. Direct achter De Drie Linden wordt een tijdelijke verkeersmaatregel (eenrichtingsverkeer) ingesteld. Karnavalskleding tijdens beide feesten is verplicht. Sport- en legerkleding bijvoorbeeld worden niet aangemerkt als karnavalskleding.


Kindermiddag
Kom je ook naar de Kindermiddag op karnavalsmaandag 12 februari voor alle Boemeldonckertjes van de groepen 1-2-3 van de basisschool? Waar? In de Belle Fleurzaal van De Drie Linden. Evenals vorig jaar zal voor deze middag een entreeprijs gelden van €2,-.  Hiervoor krijgen de kleintjes een leuke middag, wat drinken en iets lekkers in de pauze en een lampion om met de lampionnenoptocht mee te lopen. Het zou voor de doorstroming goed zijn als u gepast met €2,- betaald. De BAK zorgt voor toezicht (ouders/verzorgers worden niet toegelaten). De zaal is open om 13.30 uur en om 14.00 uur start het programma. Tussen 15.45 en 16.00 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. De ouders/verzorgers vragen wij om een briefje of sticker met een bereikbaar telefoonnummer mee te geven. Mocht er iets aan de hand zijn, dan kunnen de ouders/verzorgers op de hoogte gebracht worden. De toegangskaartjes kunt u ook vooraf kopen bij Speelgoedhuis van Uum Groenstraat 15.

 

Seniorenmiddag
De Seniorenmiddag zal na het succes van de afgelopen jaren ook dit jaar op maandagmiddag in De Elsakker plaatsvinden. Vanuit de Zilverberk zal een bus rijden die de mensen naar De Elsakker brengt en ook weer ophaalt. Vertrektijden heen: 12.45 uur en 13.30 uur en terug gaat de bus om 17.15 uur.
Het belooft weer een gezellige middag te worden met een goed opgezet en leuk programma in een karakteristiek Boemeldoncks café in de polder.


Vuurwerk
Op Vastenavond zal in Boemeldonck na afloop van de Lampionnenoptocht vanaf 20.15 uur vuurwerk ontstoken worden. Uit veiligheidsoverwegingen moet het publiek op afstand blijven. Een vriendelijk verzoek om tijdens het vuurwerk achter de afzetting te blijven.

 

Steek Afnemen
Op karnavalsdinsdag om 22.49 uur is het helaas zover. Dan neemt Prins Adrianus LII afscheid in De Drie Linden. Vanaf 22.30 uur zal in volgorde afscheid genomen worden van de Hofkapel, de Dansmarietjes, het Gevolg, de Raad van Elf en de Hofdames Aliuska en Sofie. Hierna wordt er afscheid genomen van Prins Adrianus LII. Om 24.00 uur is Karnaval 2018 officieel ten einde.

 

Bedankadvertentie
Veel clubs plaatsen ieder jaar na karnaval een advertentie in Modern Prinsenbeek om de BAK van Boemeldonck, personen en bedrijven te bedanken voor de steun die ze aan de clubs hebben gegeven. Speciaal voor de Boemeldonckse karnavalsclubs wordt er door Drukkerij Boekhoven-Perfekt een flinke korting gegeven op de prijs van alleen een kwart advertentie. Deze advertenties worden geplaatst op speciale bedankpagina’s in de uitgave van Modern Prinsenbeek na karnaval. De tekst (en eventueel de foto) moeten uiterlijk donderdag 22 februari (liefst eerder) worden ingeleverd en vooraf te worden betaald bij Drukkerij Boekhoven-Perfekt, Groenstraat 16. Advertenties die later dan 22 februari worden ingeleverd kunnen niet voor de gereduceerde prijs worden geplaatst.

 

Fotowedstrijd
Ben jij een enthousiaste fotograaf en maak jij foto’s gedurende het karnavalsseizoen? De BAK organiseert dit jaar wederom een fotowedstrijd. Ingezonden foto’s worden door een vakjury op karnavalesk, herkenbaarheid en compositie beoordeeld. De publieksjury kiest tijdens de BAK-fotomiddag de publiekswinnaar. Meer informatie en de spelregels over deze wedstrijd tref je aan op onze website of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;


‘We zien ut zitte’

De Sik, René Domstorff, 06-1139 1792, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.