Open dag bouwschuren

Kom jij ook bouwschuren bezoeken tijdens de Open Dag?

Op zondag 15 januari a.s. openen wagenbouwers van de Grote Optocht hun bouwplaatsen voor publiek. Van 12:00 tot 17:00 uur ben je van harte welkom om een kijkje in de keuken te nemen van de bouw van een karnavalswagen.

Hoe maak je een constructie? Hoe werkt lassen, gazen of spuiten? Wat is de beste manier om zo’n wagen te plakken? Je kunt het allemaal te weten komen bij de deelnemende clubs.
Daarbij zullen er ook de nodige onderdelen van de wagens zichtbaar zijn in de bouwschuren, zodat de bezoekers een ‘sneak preview’ kunnen krijgen van de kastelen op wielen die met Karnaval door de Boemeldonckse straten zullen rijden.

Interactieve stempeltocht
Dit jaar is voor kinderen een speciale interactieve stempeltocht uitgezet langs alle bouwschuren. Haal bij de eerste club die je bezoekt jouw stempelkaart op en probeer deze, door het beantwoorden van vragen zo ver mogelijk vol te krijgen. De stempelkaarten zijn in iedere bouwschuur te krijgen zodat je op elke locatie kunt starten. Het enige wat je zelf moet meenemen is een telefoon waarmee je QR-codes kunt scannen.

Heb jij zoveel mogelijk vragen goed weten te beantwoorden? Lever dan jou stempelkaart in en er wacht een leuke verrassing op jou. Onder de deelnemers die alle antwoorden van de quiz goed hebben weten te beantwoorden, wordt een VIP avond bouwen verloot voor 3 personen.

Themarondleidingen
Nieuw dit jaar zijn speciale themarondleidingen voor de jeugd. Bij verschillende clubs kunnen kinderen een rondleiding krijgen rondom een bepaald thema om nog wat extra achtergrond rondom het bouwen van een karnavalswagen te krijgen.
De rondleidingen zijn gericht op de jeugd, zodat ze wagenbouwers toffe vragen kunnen stellen én natuurlijk inspiratie op kunnen doen voor bijvoorbeeld hun Kinderoptocht creaties.
Voor ouders is er uiteraard ook genoeg te bewonderen tijdens de open dag of zij kunnen ondertussen een hapje of drankje nuttigen bij de desbetreffende club.

Timetable & onderwerp themarondleidingen:

12:30 uur & 14:30 uur
CV Geen Idee – Bouwplek
CV de Zimkus – Kleurkeuze & Spuitwerk
CV de Boemelbende – Show

13:30 & 15:30 uur
CV de Bixe Draoke – Kleding
CV de Apenkoppen – Vormgeving & ontwerpen
CV Piendraod – Muziek

De deelnemende clubs van de open dag zijn in onderstaande plattegrond terug te vinden: