Programma Karnaval 2023

Beste Boemeldonckers! Na een aantal bijzondere jaren, is het tijd om weer Karnaval te gaan vieren zoals vanouds. Want karnaval in februari, da staod’oe goed!

In samenwerking met de horeca en de vele vrijwilligers, is het gelukt om een prachtig karnavalsprogramma in elkaar te zetten. Het programma bestaat uit mooie tradities en voor jong én oud valt er tijdens de 6-daagse genoeg te beleven.

Uiteraard starten we op donderdag om 19:00 uur met de Karnavalsgebedsdienst. Iedereen is welkom om deze mooie dienst bij te wonen. Vervolgens zal CV de Nachtbraokers de CUP teruggeven aan de BAK van Boemeldonck. De BAK houdt deze tot optochtzondag in bewaring totdat deze om 23.11 uur wordt uitgereikt aan de winnaar van de A-categorie van de Grote Optocht.

Nadat we op vrijdagmorgen Clara een worst hebben geofferd, worden de scholen door de Prins en zijn gevolg bezocht. Tijdens het bezoek aan de scholen start in de middag de BAK Klassiekersmiddag, waarna in de avonduren de Teutenavond van start gaat.

Op zaterdag en zondag wordt de pracht en praal van Boemeldonck getoond in de Kinderoptocht en Grote Optocht. Kom kijken naar die geweldige ‘kastelen op wielen’ en genieten van de loopgroepen en individuelen die zorgen voor de spreekwoordelijke ‘mayonaise op de friet’.

Natuurlijk kun je op maandag de gehele dag het wagenshowterrein bezoeken waar alle wagens nog eens goed te bewonderen zijn. Gedurende deze dag zal Prins Franciscus LVII bij alle leeftijdsgroepen bezoeken afleggen.
Op dinsdag in de ochtend worden om 11.11 uur de wagens van het wagenshowterrein af gereden en in de avond wordt het karnaval traditioneel afgesloten met de lampionnenoptocht, het aansluiten van de pomp en het afnemen van de steek van Prins Franciscus LVII. En na het succes van vorig seizoen zal de steekafname ook dit jaar op de Markt plaatsvinden.

Het Piepersbal en Kreeziecafé vindt dit jaar plaats in De Drie Linden op 18,19,20 en 21 februari.

Wil je uitgebreide informatie over de karnavalsactiviteiten? Ga dan naar het kalenderoverzicht op Boemeldonck.nl.

Wij wensen alle Boemeldonckers ontzettend veel plezier. Trek je mooiste karnavalskleding uit de kast, versier je huis op zijn allermooist, want karnaval Da Staod’oe Goed!

Donderdag 16 februari

Vrijdag 17 februari

Zaterdag 18 februari

Zondag 19 februari

Maandag 20 februari

Dinsdag 21 februari

  • Piepersbal
    17:00 uur – De Drie Linden (Let op: dinsdag tot 19:30 uur)
  • Kreeziecafé
    20:00 uur – De Drie Linden
    (Let op: dinsdag tot 22:30 uur)

Natuurlijk is er in de Boemeldonckse horeca ook genoeg te beleven tijdens Karnaval. Wil je weten wat daar allemaal te doen is? Bekijk hun programma’s in de BAK-krant of raadpleeg hun eigen (social)media-kanalen.