Programma Karnaval 2024 – Doede mee?

Beste Boemeldonckers! Nadat afgelopen jaar het traditionele karnaval ons weer goed stond, is het dit jaar een zeer kort seizoen waarbij onze (nieuwe) Boemel al weer in volle gang door de feestelijke straten van Boemeldonck trekt. Vanaf nu is het aftellen naar het mooiste feest van het jaar, Doede Mee?

In samenwerking met de horeca en de vele vrijwilligers, is het ook dit jaar weer gelukt om een prachtig karnavalsprogramma in elkaar te zetten. Het programma bestaat uit mooie tradities en voor jong én oud valt er tijdens de 6-daagse genoeg te beleven.

Uiteraard starten we op donderdag om 19:00 uur met de Karnavalsgebedsdienst. Iedereen is welkom om deze mooie dienst bij te wonen. Vervolgens zal CV de Zimkus de CUP teruggeven aan de BAK van Boemeldonck bij Café bar De Stee. De BAK houdt deze tot optochtzondag in bewaring totdat deze om 23.11 uur wordt uitgereikt aan de winnaar van de A-categorie van de Grote Optocht.

Nadat we op vrijdagmorgen Clara een worst hebben geofferd, worden de scholen door de Prins en zijn gevolg bezocht. Tijdens het bezoek aan de scholen start in de middag de BAK Klassiekersmiddag, waarna in de avonduren de BAK Teutenavond van start gaat.

Op zaterdag en zondag wordt de pracht en praal van Boemeldonck getoond in de Kinderoptocht en Grote Optocht. Kom kijken naar die geweldige ‘kastelen op wielen’ en genieten van de loopgroepen en individuelen die zorgen voor de spreekwoordelijke ‘kers op de toch al fantastische taart’.

Natuurlijk kun je op maandag de gehele dag het wagenshowterrein bezoeken waar alle wagens nog eens goed te bewonderen zijn. Gedurende deze dag zal Prins Tôntje LVIII bij alle leeftijdsgroepen bezoeken afleggen.

Op dinsdag in de ochtend worden om 11.11 uur de wagens van het wagenshowterrein af gereden en in de avond wordt het karnaval traditioneel afgesloten met de lampionnenoptocht (die dit jaar start vanaf De Drie Linden), het aansluiten van de pomp en het afnemen van de steek van Prins Tôntje LVIII. Evenals voorgaande jaren zal de steekafname ook dit jaar op de Markt plaatsvinden.

Het Piepersbal en Kreeziecafé vinden dit jaar plaats in De Drie Linden, Piepers op 10, 11, 12 en 13 februari en Kreezie op 10, 11 en 12 februari.

Wil je uitgebreide informatie over de karnavalsactiviteiten? Zie:

https://boemeldonck.nl/tijdens-karnaval/

Wij wensen alle Boemeldonckers ontzettend veel plezier. Trek je mooiste karnavalskleding uit de kast, versier je huis op zijn allermooist, dus Doede Mee?