Toffe Uileba(l)k gewonnen door Magrietje

Tijdens een karnavaleske en muzikale middag heeft Magrietje het Kapellenfestival 2023 gewonnen en mag zich wederom een jaar lang de ‘eigenaar’ noemen van de Toffe Uileba(l)k.
Tegen de klok van half zes reikte Prins Franciscus LVII de Cup van de Kapellen uit aan de leden van Magrietje nadat hij de eerste Muzikale prijs aan Dusz,,!? en de eerste Karnavaleske prijs aan Nootweer heeft uitgereikt.

De Grootvorst verbaasde zich over het niveau van de kapellenmuziek en de hilariteit van de karnavaleske acts die deze middag de revue passeerden.

Nadat tijdens de opening zeer terecht aandacht was besteed aan het 22 jarig jubileum van Die 2, twee vaste krachten van kapel D’Ruit startte de middag met een optreden van de Hofkapel.

Karnavalesk scoorde Nootweer de meeste waardering met hun act: ‘Vergeet Magrietje’. Veelvuldig winnaar Magrietje werd door de dames van Nootweer tot in detail geïmiteerd en jury en publiek waren daardoor vol lof over hun optreden. Zij werden dan ook daardoor terecht uitgeroepen als winnaar Karnavalesk!
Muzikaal werd Dusz..!? uitgeroepen tot winnaar. Zij brachten op de voor hen kenmerkende manier hun nummers ten gehore en werden terecht de Muzikale winnaar.

Nadat alle punten opgeteld waren reikte Prins Franciscus LVII de Toffe Uileba(l)k uit aan Magrietje. Muzikaal leider Coen de Graaf nam de prijs in ontvangst en daardoor kan de Toffe Uilenba(l)k weer een jaar lang op de zolder van de Swaen gestald worden.