Verkeersregelaars Plan B gezocht, hopelijk sta jij ook stand-by

Hulp gevraagd! Sta jij stand-by als verkeersregelaar voor Plan B?

Voor de ‘Optochten – Plan B’ is de BAK van Boemeldonck nog op zoek naar vrijwilligers, die alleen in het geval dat de Grote Optocht niet op zondag verreden kan worden, stand-by willen staan als verkeersregelaar. Wij hopen dat nog veel Boemeldonckers zich hiervoor winnen aanmelden of anders hun persoonlijke netwerk willen inschakelen met de vraag om ons een handje te helpen.

Op de reguliere (optocht)zondag komen deze personen altijd uit Zundert dus dan zijn we voorzien. Echter, wanneer de Grote Optocht op een andere dag gereden wordt kan Zundert ons logischerwijs maar beperkt helpen. Daarom hopen wij dat ook jij een gecertificeerd verkeersregelaar wil worden en stand-by wil staan op de alternatieve dagen mócht plan B in werking treden.

Wat was Plan B ook alweer?
In Plan B zijn diverse scenario’s uitgewerkt, mocht de optocht niet door kunnen gaan door slechte weersomstandigheden. Mogelijke alternatieve data zijn in kaart gebracht en voors- en tegens zijn uitgebreid besproken met de optochtdeelnemers. Daar zijn uiteindelijk een aantal scenario’s uitgekomen die realistisch geacht worden.

Voor de Grote Optocht zijn dit karnavalszaterdag, karnavalsdinsdag en de zaterdag na karnaval. Welke dag hangt af van de omstandigheden. Ook voor de Kinderoptocht zijn er alternatieven mocht het weer te slecht zijn (slecht weer = windkracht 6 of hoger).

Vergunning
Om te kunnen rijden is natuurlijk een vergunning nodig. De alternatieve dagen zijn meegenomen in de vergunningsaanvraag bij gemeente Breda. Ook op de alternatieve dagen moeten zaken geregeld worden en faciliteiten beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hekken langs de optochtroute en portofoons voor de communicatie. Dit is en wordt afgestemd met de verschillende leveranciers. Wil je alle informatie lezen over plan B? Klik dan hier.

Graag vragen we alle Boemeldonckers om deze oproep ook te delen in hun eigen netwerk. Hiervoor kun je onderstaande flyer downloaden die gemakkelijk te verspreiden is in o.a. Whatsapp.

Flyer Verkeersregelaars Plan B gezocht.