Welkom bij de Boemeldonck Academie!

Een aantal enthousiaste (oud-)bouwers van verschillende Boemeldonckse carnavalsclubs heeft de handen ineengeslagen en de ‘Boemeldonck Academie’ opgericht. Dit in samenwerking met de Beekse Algemene Karnavalsstichting (BAK). Het doel van de Boemeldonck Academie is het overdragen van kennis, ervaring en passie van (oud-) bouwers aan de nieuwe en huidige bouwers. Daarom is iedereen welkom, of je nu mee doet aan de kinder- of grote optocht. We zijn er voor de startende clubs, ouders/verzorgers maar ook voor de meer ervaren clubs.

Het aanbod bestaat uit diverse cursussen, workshop en online modules. Hiermee wordt het bestaande cursusaanbod van de BAK uitgebreid. Tevens bieden we ook coaching ‘on the job’, en komen dan ook graag langs bij jou in de bouwschuur, garage of nishut. Heb je een specifieke hulpvraag? Ook dan denken we graag met je mee en krijg je tips en tools van ons op maat.

Diverse vlakken van zowel het bouwproces, optochtcreaties en het opstarten van een carnavalsclub worden door de Boemeldonck Academie behandeld. In mei starten de eerste cursussen; Ontwerpen en Jureren. Vanaf september zullen deze worden aangevuld met Electro+, Lassen, Vormen, Gazen/Schuimen/Plakken, Spuiten, Show/Kleding/Muziek/Schmink, Bestuurlijke onderwerpen, Bouwschuur Hulpverlening en ‘help mijn kind wil bouwen’.

Meer weten over de inhoud en praktische informatie per onderdeel van de academy? Zie het menu hiernaast. Voor een paar cursussen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Als dat zo is, staat het bij de toelichting.

Doede mee?

Kortom; ben jij een carnavalsvierder (of wil je dit graag leren) en zou je graag je kennis, vaardigheden en netwerk willen uitbreiden aankomend seizoen? Schrijf je dan nu in voor een of meerdere onderdelen van de academy. Inschrijven kan via deze site per onderdeel door je gegevens achter te laten via het inschrijffomulier. De workshopleiders zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met je opnemen om samen van start te gaan.  


Activiteiten Sponsoren:

 

Hoofdsponsoren: