Alaaf Project

Als BAK zijn wij ervan overtuigd dat het Karnavalsfeest in Boemeldonck mensen met elkaar verbindt. Vanuit dit sociale netwerk ontstaan naast Karnaval tal van andere initiatieven. Wanneer mensen zich vrijwillig in willen zetten om met elkaar activiteiten te organiseren, ontstaat er een bruisend verenigingsleven waar iedereen in het dorp van jong tot oud van profiteert.

Op deze manier vergroten we de leefbaarheid en veiligheid in het dorp, waardoor Prinsenbeek voor inwoners en gasten een aangename plaats is om te verblijven en voor kinderen een veilige plek is om op te groeien.

Om ervoor te zorgen dat we in de toekomst dit prachtige systeem in stand kunnen houden, vinden we het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor Karnaval. Veel karnavalsclubjes ontstaan immers op de basisschool.

Daarom hebben we het Alaaf Scholenproject 2.0 wat kinderen al op de basisschool ‘onderwijst’ in Karnaval. Alle facetten van Karnaval komen op educatieve wijze terug in het lesprogramma van zowel onder-, midden-, als bovenbouw.