Workshop optocht kleding maken

Workshop

Hoe bedenk, ontwerp en maak je je eigen kleding voor de mooiste optocht van het land

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die een unieke creatie wil bedenken en maken voor de optocht. Of het nu de eigen club is of de club van een ander, je bent van harte welkom.

We gaan aan de slag met het bedenken van de kleding passend bij de creatie, het maken met de naaimachine en de organisatie van het maken van de outfits.

Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven?

Voor iedereen vanaf 12 tot 99 jaar die voor de carnavalsclub de pakken bedenkt en/ of gaat maken. Leeftijd is dus niet belangrijk.

Voorbeelden:

Bouw je in de kinderoptocht, neem dan bijvoorbeeld diegene mee die de pakken gaat maken. Dan kun jij diegene goed ondersteunen met je basisvaardigheden.

Bouw je in de Grote optocht en ga je zelf met een paar anderen de pakken maken, kom dan ook zeker ook naar de cursus.

Wat verwachten wij van jou?

Je hoeft voor deze workshop geen ervaring te hebben. Wij helpen je met de basis beginselen van het naaien, het bedenken van creaties en hoe dit aan te pakken. Ook als je wel naai ervaring bent, is deze workshop zeer zinvol.

 

Wat kost het?

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop.

Wanneer en waar is het?

De workshop zijn 4 avonden namelijk, donderdagavond 5, 12 en 19 september en 3 oktober.
Van 19.00 tot 21.00 uur. Overveldsestraat 8 in Prinsenbeek

Wat ga je leren?

We gaan in op het bedenken van kleding die past bij de creatie van de wagen en de show. Je leert hoe je maten moet opmeten, patronen uit stof kunt knippen. Een stukje textiel- en naaimachine kennis. Je gaat ook daadwerkelijk een kledingstuk maken!

Gevorderden

Ben je een gevorderd naaister, maar heb je extra hulp nodig bij het bedenken en uitwerken van de creatie? Of kom je er tijdens het naaien niet helemaal aan uit, dan helpen wij je ook graag verder! We kunnen evt. los van de workshop wat afspreken.

Een van de belangrijkste doelen van de Boemeldonck Academie is om mensen met elkaar in contact te brengen en kennis en kunde te delen in een netwerk.

Door wie wordt de workshop gegeven of komt je een avond helpen?

Sjan Schalk, Kyrsten Miezenbeek-Leverman