Constructiecursus

Cursus

Hoe bouw je een veilige en degelijke constructie!

 

Voor wie is deze cursus?

Wil je een wagen bouwen maar weet je niet waar je op moet letten bij het maken van een constructie? Hoe zorg je er voor dat we veilig en degelijk bouwen?
We willen een mooie constructie maken maar zijn tenslotte geen professionals en geen constructeurs. Deze cursus neemt je mee in vogelvlucht door je hele bouwseizoen. Van het vinden van een goede bouwplek, het kopen/vinden van de juiste spullen, het bedenken van een constructie, het kiezen van de juiste materialen, het veilig omgaan met gereedschappen en afvalstoffen. Maar ook complexere onderwerpen als sterkte, stabiliteit, het onderstel en elektra (highlights) komen aan de orde.
Wil je hier meer van weten? Schrijf je dan nu in!

 

Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven?

Deze cursus is voor beginnende maar ook meer ervaren bouwclubs. Dus doe je mee in de boemeldonckse optocht in de BKK, BK of B categorie, meld je aan!

 

Wat verwachten wij van jou?

We verwachten van je dat je gemotiveerd bent om te leren. En dat je graag wilt weten hoe je het beste een constructie kunt maken. Na de cursus houden we uiteraard contact via de bouwadviescommissie.

 

Wat kost het?

De cursus kost je denkkracht en motivatie. Verder is deelname aan de cursus gratis.

 

Wanneer en waar is het?

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten die worden gegeven in SBS 3 aan de Strijpenseweg 3 Prinsenbeek. 

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

Dinsdag 10 en dinsdag 24 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur

 

Wat ga je leren?

De cursus bestaat uit 2 avonden.

De eerste avond worden de basic’s doorgenomen beginnend bij de Bouwschuur, de regels, het ontwerp, montage & demontage, draagconstructie, materiaalkeuze, lassen & bouten. We sluiten deze avond met een quiz om te kijken of de kennis is blijven hangen.

De eerste avond komen wat complexere onderwerpen aan de orde; Het onderstel, het trekken voertuig, maatvoering, stabiliteit, bewegingen, elektra en enkele klassieke fouten en mooie oplossingen.  

De tweede avond wordt afgesloten met een challenge waar in kleine teams een opdracht moet worden uitgevoerd waar de opgedane kennis over sterkte en stabiliteit en het omgaan met regels moet worden toegepast.

 

Door wie wordt de cursus gegeven?

Michel Lammens en Jack van den Boer