Cursus SHOW? HOE? ZO!

Cursus SHOW? HOE? ZO! – Alles over het creëren van een totaalbeleving 

 

Over de cursus

Herken je dat gevoel? Je staat langs de kant van de grote optocht en aanschouwd alle wagens die voorbij komen rijden. En dan. BAM! Kippenvel! Van je hoofd tot aan je tenen. Die ene wagen komt voorbij en je mond valt open. Je wordt gegrepen door de wagen, de beweging, de muziek, de figuranten, special effects, de kleding, de schmink, alle attributen en de totale sfeer. Al deze elementen zorgen voor een totaalbeleving. Het grijpt je aandacht vanaf de eerste seconde. Precies op het juiste moment weet deze optochtdeelnemer alles samen te laten komen. Hoe je dat ook voor elkaar krijgt? Daarvoor bieden we de cursus “SHOW! HOE? ZO!” aan vanuit de Boemeldonck Academy. Een cursus bestaande uit twee bijeenkomsten.

Verwacht geen naaicursus of dansles, maar vooral alle praktische tips voor het wegzetten van een totaalbeleving! Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in en ontdek de magie (en het plezier!) van het bedenken van een vette show, toffe muziek en indrukwekkende kleding en schmink.

Na afloop van de cursus ontvangt ieder deelnemer praktische documenten, een handige checklist en de presentaties boordevol tips en tricks om zelf mee aan de slag te gaan. 

Bijeenkomst 1: Hoe kom je er op?

De eerste bijeenkomst staat in het teken van alle losse elementen die een bijdrage leveren aan een totaalbeleving. Denk aan muziek, kleding, schmink, attributen en het gebruik van special effects. Wat werkt goed? Wat werkt minder goed? De begeleiders delen graag hun eigen ervaringen met je met inspirerende voorbeelden. Hierbij is het vertrekpunt het concept/idee. Hoe vertaal je dit door naar al deze puzzelstukjes tot een kloppende totaalbeleving?

Bijeenkomst 2: De praktische uitvoering: Let’s GO!

De tweede bijeenkomst staat juist in het teken van de uitvoerig. Want hoe ga je dit organiseren en regelen? Zowel voor, tijdens als na karnaval?Hoe zorg je ervoor dat je alle figuranten goed informeert? Hoe kan juiste communicatie hier een bijdrage aan leveren? Dat alle figuranten snappen wat je bedoeld en niet kunnen wachten van enthousiasme tot de optocht gaat beginnen! Maar ook de organisatie aan de achterkant van je club. Hoe werkt een show-commissie?


Voor wie?

Vanaf 14 jaar tot 99 jaar.

Voor clubs in de AK, BK, BKK, A & B is het een aanrader. Maar ook andere categorieën zijn van harte welkom! Ouders zijn ook van harte welkom.


Wat kost het?

Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Alleen een flinke dosis enthousiasme!

 

Wanneer, waar en hoelaat is het?

twee avonden, 16 en 25 september 2024. 

19:00 – 21:30

SBS3 – Strijpenseweg 3, Prinsenbeek 

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Het is niet mogelijk om aan 1 van de bijeenkomsten deel te nemen.

Ben je al eens naar deze cursus geweest, dan hebben we een toffe avond op 3 oktober 2024 gereserveerd!

 

Cursus begeleiders

De cursus wordt gegeven door  Thijs van Loenhout (CV de BBB) en Floor & Maartje van Hees (CV de Zimkus).Na afloop van de cursus staan zij klaar om nog verder te sparren met de deelnemers mocht daar behoefte aan zijn. Uiteraard kan dit ook in jullie eigen bouwschuur, kantine of andere locatie.