Bouwschuur Hulpverlening

Bouwschuur Hulpverlening

Cursus

Hoe kun je ongelukjes voorkomen, en genezen! Want ongelukken zitten in een klein hoekje. De Brandweer Prinsenbeek en EHBO vereniging hebben voor deze cursus hun handen ineen geslagen. Zij nodigen jullie graag uit op de brandweer kazerne in Prinsenbeek om de leden meer bewustwording te geven over het veilig bouwen en optocht rijden. Ook praktische vaardigheden worden tijdens deze cursus aangeleerd, zoals het behandelen van verwondingen en het blussen van een beginnende brand. Maar het allerbelangrijkste is het zien van gevaarlijke situaties, je verantwoordelijkheid nemen als het gaat om veiligheid en hoe je hiermee omgaat.

 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursusavond is voor alle wagenbouwende clubs van Boemeldonck. Dus doe je mee in de kinderoptocht (BKK, BK, AK) of grote optocht (B, A) dan is deze cursus bedoeld voor jou! De groepsgrootte voor deze avond is beperkt tot 12 personen.

 

Wat verwachten wij van jou?

We verwachten van je dat je gemotiveerd bent om te leren. 

 

Wat kost het?

De cursus kost je ‘bloed’, zweet en tranen. Verder is deelname aan de cursus gratis.

 

Wanneer en waar is het?

Deze cursusavond wordt gegeven op de brandweer kazerne in Prinsenbeek, op een woensdagavond naar keuze in oktober tot en met december. Vol is vol dus ben er op tijd bij! Als de avonden vol zitten, kijken we naar een passende oplossing.

 

Start van de avond 19:00 uur.

 

Wat ga je leren?

We starten de avond met een interactieve presentatie waarin ook praktijkvoorbeelden worden aangehaald en besproken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Hoe regel je nou eigenlijk veiligheid binnen een club?
  • Hoe herken je gevaarlijke situaties?
  • Hoe werk je veilig aan een carnavalswagen?
  • Hoe vergroot je de veiligheid tijdens de optocht?

Na de presentatie gaan we echt praktisch aan slag! Want stel je voor er gaat onverhoopt toch iets mis tijdens het bouwen of in de optocht. Weet jij dan hoe je moet handelen? Na deze cursus wel! In het praktische deel van deze cursus wordt je geleerd hoe je een beginnende brand blust en eerste hulp verleend bij verwondingen.

Door wie wordt de cursus gegeven?

Twee professionals van de Brandweer Prinsenbeek en twee professionals van de EHBO vereniging Prinsenbeek