Cursus vormen

Cursus

Wat kun je met vormijzer maken en hoe werkt het?

 

Voor wie is deze cursus?

Wil je leren omgaan met vormijzer om het ontwerp wat gemaakt is in 3d te maken? Ben je beginner en wil je leren wat je allemaal kunt met vormijzer en ben je van plan om mee te doen met de Boemeldonckse optocht? Schrijf je dan nu in!

 

Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven?

Iedereen die beginnend vormer is mag zich inschrijven, leeftijd is niet belangrijk. Dus wil je meedoen in de kinder- of grote optocht, wil je als ouder de kneepjes van het vormvak leren om over te dragen op de kinderen? Of wil je het aantal vormers van je club vergroten, dan ben je welkom.

 

Wat verwachten wij van jou?

Wij verwachten van jou dat je als deelnemer aan de cursus de intentie hebt om bij een club je talenten in te zetten. Dit kan zijn voor alle categorien van de kinder- en grote optocht. We gaan je de basisbeginselen van het vormen bijbrengen. Je hoeft niet lassen, dat doen de aanwezige begeleiders voor je.

 

Wat kost het?

Een beetje kracht, spierspanning en gevoel! Verder is deelname aan de cursus gratis. Vormijzer, lassers en ondersteuning zijn op de cursuslocatie aanwezig.

 

Wanneer en waar is het?

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten die worden gegeven in de nishut van de Klepperbekken aan de Brielsedreef 72, Prinsenbeek. 

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

VOLGT van 19.00 uur tot 21.30 uur

 

Wat ga je leren?

In twee bijeenkomsten laten we je kennismaken met het vormijzer. Je kunt kiezen uit twee simpele figuren die je gaat maken in deze twee avonden. Je leert hoe je vormijzer kunt buigen, of juist recht kunt maken. Maar ook het inzicht om een platte tekening om te zetten in een 3-demensionaal figuur. Het is vooral belangrijk dat je gevoel krijgt hoe je met het ijzer om kunt gaan. 

 

Gevorderden

Ben je al meer gevorderd in het vormen, maar heb je een extra zetje nodig om je vormen te verbeteren? Of kom je er tijdens het bouwen niet helemaal uit, dan helpen we je ook graag verder! Een van de belangrijkste doelen van de Boemeldonck Academie is om mensen met elkaar in contact te brengen en kennis en kunde te delen in een netwerk. Je kunt naast de basiscursus bij de Boemeldonck Academie terecht voor:

– Tips en feedback over wat je al hebt gemaakt.

Een avondje hulp om je verder te helpen in je eigen bouwschuur.

– Alle overige vragen die je hebt over het vormen van je creatie.

Door wie wordt de cursus gegeven of komt je een avond helpen?

Joost Sweep, Werner Hermans, John Kimenai, John Boeren, Marc Hufkens, Sander Vissers, Pascal Machielsen, Thierry Sprenkels, Marijn Romme.

Doede mee? Schrijf je dan nu in!