Help! Mijn kind wil meedoen aan de optocht…

Cursus

Help! Mijn kind wil meedoen aan de optocht…

 

Voor wie is deze cursus?

Je kind komt thuis met de opmerking dat het mee wil doen aan de optocht, maar hoe pak je dat nou aan? Wellicht ben je minder bekend met het karnaval in Boemeldonck. Misschien weet je prima wat bouwen met je eigen vrienden betekent, maar hoe doe je dat nu met al die kinderen uit de klas? Wat komt er kijken bij zo’n clubje? Moeten we dan gelijk groots gaan bouwen? Wat betekenen al die verschillende categorieën? Wat moet er allemaal gebeuren? En hoe regelen we dat samen met al die andere ouders? Tijdens deze cursus nemen we je bij de hand en geven we antwoord op al deze vragen, en meer!

 

Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven?

Een leeftijdsgrens is er niet. De cursus is vooral voor ouders van kinderen die graag mee willen doen aan de Kinderoptocht, en daarom willen weten wat daar allemaal bij komt kijken.

 

Wat verwachten wij van jou?

We verwachten eigenlijk vooral een actieve en open houding. En dat mag ook van ons worden verwacht. De bedoeling is immers om iedereen bij de hand te nemen, maar ook om ervaringen te delen en veel vragen te stellen.

 

Wat kost het?

Helemaal niets, behalve een vrije avond die je investeert in de hobby van je kind.

 

Wanneer en waar is het?

De cursus bestaat uit één bijeenkomst. De locatie van de bijeenkomst is café Marktzicht, Markt 10 in Prinsenbeek. De cursus vindt plaats op VOLGT van 20.00 uur tot 21.30 uur, met daarna de gelegenheid om onder het genot van een drankje bij te kletsen met ouders die ook een kind hebben dat graag wil gaan bouwen. Wellicht ontstaan hier nog meer mooie nieuwe samenwerkingen!

 

Wat ga je leren?

       We laten zien wat er bij komt kijken als je kind een creatie wil maken voor de Kinderoptocht, wanneer kan je beginnen en hoeveel tijd kost het ongeveer?

       We laten zien hoe je het bouwen als ouders in goede banen kan leiden. En geven ook suggesties hoe ouders op een leuke manier kunnen samenwerken.

       Er komen praktische tips aan bod, bijvoorbeeld waar je bouwmaterialen kunt kopen of hoe je de kinderen zelf kan laten brainstormen over het idee.

       We maken je wegwijs in de wonderlijke wereld van Boemeldoncks karnaval, we leggen kort uit wat de BAK van Boemeldonck is en wat ze organiseren.

       Het bouwen van een creatie voor de Kinderoptocht kan uitgroeien tot iets heel moois, het kan een aanwinst zijn voor een groepje of een klas… veel A-clubs zijn ooit ook op de basisschool begonnen.

 

En verder…

Buiten de leerzame avond, is het van belang dat jij er met jouw kind(eren) mee aan de slag gaat. Hiervoor zorgen wij voor het juiste naslagwerk en zijn we te allen tijde bereid na te praten of nog eens langs te komen, om er verder op door te gaan!

 

Door wie wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt gegeven door ervaringsdeskundigen Noortje van Hulst (CV de Stuiterballen, CKO), Willem van Mensvoort (CV de Schurkenbende, CKO; CV de Meelballen, AK) en Arjan Machielsen (CV de Klasgenôtjes, CKO)

Doe je mee? Schrijf je dan nu in!