Het besturen van een carnavalsclub

Het besturen van een carnavalsclub
Onderdeel cursus Bestuur en Organisatie

Voor wie is deze cursus?

Samen werken aan een creatie voor de optocht is natuurlijk fantastisch! Iedereen kan op gaan in zijn creativiteit, en met vrienden knutselen tot kunst verheffen. Maar wat als je groter wilt? Langer, hoger en nóg mooier? Hoe organiseer je dat? Moeten er taken verdeeld worden? Zijn er verantwoordelijkheden te verdelen? Welke verwachtingen hebben we eigenlijk van elkaar?

 

Het goed organiseren van een vereniging is de basis van een vlot en gezellig bouwseizoen! Wil je meer weten over vragen als: Hoe maken we afspraken? Welke taken zijn er? Wat houden deze taken in? En hoe verdeel je deze? Hoe wijs je de juiste personen aan? Wie gaat er naar de clubvergadering, en waarom? Welke instanties zijn er en waar moet je wat mee? Schrijf je dan snel in voor deze cursus! Alle facetten van het besturen en inrichten van bouwclub komen hierbij aan bod!

 

Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven?

Wij vinden het belangrijk dat jij leert hoe jij jouw vereniging inricht, en dit aan al jouw karnavalsvrienden kan navertellen. Deze basis leg je om te werken naar waar iedere Boemeldoncker van jongs-af-aan van droomt… Neem jij met jou clubje de stap om écht een wagen te gaan bouwen, stroom je door naar de grote optocht, of ben je gewoon nieuwsgiering? Dan is deze cursus wat voor jou!

 

Wat verwachten wij van jou?

Carnaval is een feestje dus wij verwachten van jou dat je enthousiast bent en er samen met ons een leuke en leerzame avond van wilt maken. Samen met de groep gaan we aan de slag om dit te doen, dus wij verwachten vooral dat je actief meedoet!

 

Wat kost het?

Het kost niet meer dan een avondje bouwen, maar we beloven dat deze cursus zichzelf terugverdiend in de bouwschuur!

 

Wanneer en waar is het?

De cursus bestaat uit één bijeenkomst. De cursus vindt plaats op DATUM VOLGT van 18.30u tot 21.30u. De locatie van de bijeenkomst, in Prinsenbeek, wordt later bekend gemaakt.

 

Wat ga je leren?

         Aan het eind van de avond heb je de nodige handvaten gekregen om je club bestuurlijk in te richten. Je leert hierin welke stappen je hiervoor moet ondernemen om de taken te verdelen. Dit doe je niet alleen, dit kun je samen met je clubje oppakken.

         Daarnaast zijn niet alleen de leden van belang, maar je leert ook met welke instanties je te maken hebt, en hoe je gunstig gebruik van kan maken. Zij zijn specialisten op verschillende onderwerpen.

         Je leert dat iedere club uniek is, dus ook die van jou!

         En tenslotte heb je in bovenstaande teksten veel vragen voorbij zien komen. Jij gaat deze kunnen beantwoorden na doorlopen van de cursus. En vanwege de praktische insteek, kun je dit direct met je eigen club doen!

 

En verder…

Buiten de leerzame avond, is het van belang dat jij met jouw club ermee aan de slag gaat. Hiervoor zorgen wij voor het juiste naslagwerk, en zijn we ten aller tijde bereid na te praten of nog eens langs te komen, om er verder op door te gaan!

 

Door wie wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt gegeven door Lindsey van de Riet (C.V. de Black Eagles Jr.) en Bastiaan van Aert (C.V. de Dwarsliggers).

Doede mee? Schrijf je dan nu in!