Oproep aan (oud) bouwend Boemeldonck

Ons karnaval is iets bijzonders. Vanaf de vroege zomer komen mensen samen om de meest fantastische creaties te bedenken. Naarmate de winter dichterbij komt, groeien de groepen uit tot ware projectteams waar prachtige dingen worden gerealiseerd en ontzettend veel plezier, verbinding en gezelligheid ontstaat. Karnaval maakt ons sterker, onze samenleving socialer en het dorp vele malen leuker om in te wonen. En dan is er natuurlijk nog de enorme euforie en trots wanneer de straten op zondag volstromen met toeschouwers uit het hele land. Kortom, iets om te koesteren.

Toch doen wij een oproep. Voor de toekomst zijn er veel initiatieven genomen om de jongste jeugd op weg te helpen bij het realiseren van hun eigen creaties. Wij verwachten daar over een paar jaar in de Grote Optocht mooie dingen van terug te zien. Gelukkig hebben we ook nu een mooi deelnemersveld, van A tot E. Dit willen we natuurlijk op peil houden en ook voorkomen dat het aantal bouwende clubs en daarmee het aantal gezamenlijke deelnemers in de A en B categorie de komende jaren terug zou lopen. De Boemeldonckse optocht is natuurlijk geen optocht zonder een goed gevulde A en B categorie.

We merken dat er gelukkig veel oud bouwers en enthousiastelingen in het dorp rondlopen die graag hun bijdrage leveren en mee willen doen. Op dit moment ontstaat het risico dat al die mensen naar een paar deelnemers worden gezogen of dat mensen die iets willen en/of kunnen de weg niet weten te vinden en thuis op de bank belanden zonder iets met hun passie te kunnen doen.

Als organisatie willen we graag proberen hier een bijdrage in te leveren. Samen kijken of het ons lukt om mensen en middelen te verbinden die nodig zijn om de optocht voor Boemeldonck te behouden op een manier die we graag zien, een mooi deelnemersveld van A tot E. In onze ogen is hierin een belangrijke stap te inventariseren wie en wat er eigenlijk beschikbaar is. Welke bronnen in de vorm van mensen en middelen zijn aanwezig en wellicht beschikbaar, maar worden nog niet ingezet.

Ben je een oud bouwer, of misschien wel een halve (oud) club, of gewoon heel gemotiveerd om mee te gaan helpen? Heb je misschien wel een bouwplaats, materiaal of middelen die je graag ter beschikking wilt stellen? Of heb jij ideeën die hierin van toegevoegde waarde zijn? Wij horen het ontzettend graag. Wij ontvangen graag jouw of jullie reactie op thomas@boemeldonck.nl. Hopende op veel reacties kijken we samen naar de volgende stap: Verbinding en ook in de toekomst een mooie Grote Optocht!